Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο απόψε!

Δείτε σε ποια μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους μπορείτε να απολαύσετε μουσική υπό το φως του φεγγαριού......

Δωρεάν εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για απόψε με αφορμή το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι που θα φωτίσει τον ουρανό. Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά πέραν του τακτικού τους ωραρίου ενώ το κοινό θα μπορεί να απολαύσει με δωρεάν είσοδο ενδιαφέρουσες μουσικές, όπως τζαζ, κιθάρες, τάνγκο αλλά και ελληνικό ρεπερτόριο. Διαβάστε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική αλλά και άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα:

Αρχαιολογικό Μουσείο

Συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής με τη Λιζέτα Καλημέρη διοργανώνεται στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στις 21.00. Τραγούδια αγαπημένα από τη δισκογραφία της ερμηνεύτριας, αλλά και από το γενικότερο ελληνικό ρεπερτόριο σε μία φρέσκια προσέγγιση από μία εξαιρετική ορχήστρα μουσικών της πόλης μας, σε ενορχηστρώσεις της Θεσσαλονικιάς τραγουδοποιού Σοφίας Νάτσιου. Είσοδος ελεύθερη. To μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό από 16:00 έως 20:00, επίσης με δωρεάν είσοδο.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό από 18:30 ως τις 21.30 με δωρεάν είσοδο και στη συνέχεια θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση με τον κιθαρίστα Γιάννη Ανδρόνογλου, ο οποίος θα ερμηνεύσει διάσημα έργα για σόλο κιθάρα των Ισπανών συνθετών Joaquin Rodrigo,  Isaac Albeniz, Francisco Tarrega καθώς και του Ιταλού Carlo Domeniconi. Επίσης, με τους συνεργάτες του (Αλέξανδρος Μπλέτσος: βιολί, Δημήτρης Ντάκας: bendir) θα ερμηνεύσει έργα και διασκευές του σε θέματα από την Ελληνική Μουσική Παράδοση.

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο

Ο Γιώργης Χριστοδούλου (φωνή) κι ο Χάρης Σταυρακάκης (ακορντεόν) παρουσιάζουν το μουσικό project "Καντάδα" που μόλις κυκλοφόρησε σε cd στη Θεσσαλονίκη, στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού μουσείου με ελεύθερη είσοδο, στις 20.30 

Κάστρα

Μουσικές εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Μουσικό Φεγγάρι» διοργανώνει το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, στις 20.00, η 3η Δημοτική Κοινότητα, στο χώρο γύρω από τον Πύργου Τριγωνίου, στα Κάστρα.  Σήμερα το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από μπαλάντες, tango, swing, με τους καλλιτέχνες Θάνο Γκιουλετζή και Στέλιο Λέκκα, ενώ τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή) θα παρουσιαστεί μία μουσική αναδρομή σε έντεχνα και ελαφρολαϊκά τραγούδια με τη Νίκη Ντουσιοπούλου και το Γρηγόρη Γκερτζάκη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Casa Bianca

Συναυλία με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην αυλή της Casa Bianca.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 με τη συμμετοχή του συγκροτήματος «Magnanimus Trio», που ερμηνεύει συνθέσεις οι οποίες συνδυάζουν την τροπική τζαζ με σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία και αυτοσχεδιασμό.

Ο Χρήστος Μπάρμπας στο πιάνο, το νέυ, το καβάλ και τη φωνή, ο Δημήτρης Τασούδης στα τύμπανα, τα κρουστά και το ξυλόφωνο και ο Παύλος Σπυρόπουλος στο κοντραμπάσο, έχουν στο ενεργητικό τους αξιόλογες συνεργασίες με ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής όπως ο John Taylor, ο Erkan Ogur, ο Ζohar Fresco, ο Ross Daly, ο Zezo Olimpio, ο Stef Conner, ο Alex Harker, ο Paul Baxter, ο Σάκης Παπαδημητρίου, ο Χρήστος Γερμένογλου κ.α. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ρωμαϊκή Αγορά

Στον χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης,  ο οποίος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση "Νέος και με υγείαν αρίστην" στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και την έκθεση "Άννη Καλτσίδου. Εικαστικές Διασταυρώσεις στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης." Στην Κρυπτή Στοά και σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ