Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μουσική στο φως του φεγγαριού για όσους βρίσκονται Χαλκιδική!

Αλλά και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας......

Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα φιλοξενήσουν απόψε μουσικές και άλλες εκδηλώσεις με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Δείτε τη σχετική λίστα για Χαλκιδική, Πέλλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς και Πιερία.

Χαλκιδική

-Συναυλία σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη, αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του και 31 από το θάνατό του πραγματοποιείται στα -Αρχαία Στάγειρα. Το συγκρότημα "Μουσικές Διαδρομές" θα αναβιώσει συνθέσεις του τρικαλινού συνθέτη με πενταμελές μουσικό συγκρότημα. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 έως και 24:00.

-Μουσική εκδήλωση με τρίο εγχόρδων (κιθάρα, βιολοντσέλο, τζουράς) θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο Ακάνθου. Διοργάνωση: Σύλλογος "Φίλοι Περιβάλλοντος Ιερισσού". Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 08:00 έως 24:00.

-«Στου φεγγαριού τις νότες» στο Σπήλαιο Πετραλώνων. Βραδιά έντεχνης ελληνικής μουσικής με το Φώτη Θεοδωρίδη, σε συνεργασία με το Δήμο Προποντίδας. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 μέχρι την έναρξη της συναυλίας.

Πέλλα

-Συναυλία με βιολί και πιάνο, με έργα κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου με την Α. Κυπραίου και το Ζ. Ζαφειρίου θα πραγματοποιηθεί στον  Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας, ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 8:00 έως 24:00.

-Συναυλία με τη Νεανική Χορωδία και τα μουσικά σύνολα του Νέου Ωδείου Έδεσσας θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Έδεσσας, ο οποίος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 9:00 έως 24:00.

-Επίσης, το μνημείο της Παλαιάς Μητρόπολης Έδεσσας θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 9:00 έως 22:30.

-Στον αύλειο χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών θα πραγματοποιηθεί συναυλία έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής. Έναρξη εκδήλωσης: 21:30. Σε συνεργασία με τον Δήμο και την ΚΕΠΑ Βεροίας.

-Επίσης, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας    θα πραγματοποιηθεί μουσικοθεατρική παράσταση αναδρομής στην ελληνική μουσική. Συμμετέχουν: Σολίστ: Τσολάκης Αθανάσιος, Ουρσουζίδου Χαρίκλεια, Ανδρεάδου Μαρία, Πιάνο: Γούτης Μιχάλης. Χορωδία: Μεικτό Φωνητικό Σύνολο. Έναρξη εκδήλωσης: 21:30. Σε συνεργασία με τον Δήμο και την ΚΕΠΑ Βεροίας.

-Στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας θα υπάρχει μουσική εκδήλωση. Έναρξη εκδήλωσης: 21:30. Σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.

-Μουσική παράσταση σε συνεργασία με το Δ. Αμφίπολης: ''Θ. Μικρούτσικος, Α. Μάνου και Γ. Κότσιρας'' στον Αρχαιολογικό χώρο Αμφίπολης. 

-Ανοιχτή εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο ''Villa Rustica'' Αγγίστας Σερρών σε συνεργασία με την Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία ''Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ''.

Παράσταση θεάτρου σκιών του Θεοδόση Βογιατζή με τίτλο "Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι" στο Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς που θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 18:00 έως τις 24:00.

Επίσης, στο ίδιο μέρος θα πραγματοποιηθεί και μουσική εκδήλωση από το καλλιτεχνικό σύνολο "η πόλις" σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς. 

            

-Μουσική παράσταση με μια φωνή και δύο κιθάρες στο Θέατρο Πάρκου Λειβήθρων. Τραγούδια για τον έρωτα και το φεγγάρι. Με τους Στάθη Μαρία, Κηπόπουλο Λευτέρη και Μπαρμπέρη Γιάννη στις 21:00. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Λεπτοκαρυάς. Ο αρχαιολογικός χώρος των Λειβήθρων θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24:00.

-Μουσική παράσταση χορωδιών στον Αρχαιολογικό χώρο Πύδνας στις 21:00 με τίτλο "Ένα τραγούδι, μια ιστορία" από την Εταιρία Πιερικών Μελετών - Εστία Πιερίδων Μουσών, συνδιοργάνωση με το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού υπό την αιγίδα του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος. Ο αρχαιολογικός χώρος της Πύδνας θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24:00.

-Ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη