Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Όλοι Μ.Α.Ζ.Ι. σήμερα για μια «κοινωνική» συναυλία! (βίντεο)

Ο Γιάννης Καψάσκης και το typosthes.gr επιλέγουν τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της εβδομάδας, και είναι απόλυτα βέβαιοι γι΄ αυτό…

Είναι από τις φορές που η στήλη δεν έχει κανένα δίλημμα στο αν θα ξεκινήσει από τη μουσική πρόταση, ή από το εκάστοτε event. Είναι από τις φορές που μια ενέργεια συγκεντρώνει όλη τη σημασία, ώστε οι περίτεχνες φιοριτούρες να μην έχουν σημασία. Μια ενέργεια αλληλεγγύης, κοινής λογικής και κατανόησης που δεν υπήρχε περίπτωση να μην την υποστηρίξουμε όλοι.

Απόψε το βράδυ, στο bistrot “La Place Mignonne”, η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη θα παραθέσει μια βραδιά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι., και των ανθρώπων που καθημερινά εξυπηρετούνται από αυτό. Τη μουσική θα φροντίσουν η Ραχήλ και ο Γιάννης Κυρατσός, σε μια διοργάνωση που μόνο επιτυχημένη μπορεί να είναι, σήμερα στις 20:30 (δείτε πληροφορίες εδώ!).

Κι αυτό επειδή όσο σημαντικό και να είναι το μετρήσιμο αποτέλεσμα της βραδιάς, εκείνο το κομμάτι του που δε μετριέται, θα είναι πάντα σημαντικότερο. Η αλληλοβοήθεια του ενός προς τον άλλο είναι το μόνο εχέγγυο ότι η γη συνεχίζει να γυρίζει όπως πρέπει και ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να τα καταφέρουμε τελικά.

Είναι κάτι στο οποίο θα συμφωνούσαν όλοι οι λογικοί άνθρωποι γύρω μας, πόσο μάλλον όταν στο παρελθόν έχουν πρωτοστατήσει σε ανάλογες δράσεις. Ο Eddie Vedder των Pearl Jam είναι ένας από αυτούς και σε μια ανάλογη περίσταση, πιστεύω ότι θα τραγουδούσε κάτι σαν κι αυτό…

Γιάννης Καψάσκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ