Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δύο δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά στο Χαριλάου

Δύο δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά από οκτώ ετών και πάνω στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη

Δύο δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, για τις οποίες απαιτείται προεγγραφή διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Ας τις δούμε αναλυτικά

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει  εκδήλωση με τίτλο «Οδυσσέας Ελύτης και Γιώργος Σεφέρης : Ένα ποιητικό παιχνίδι», στην  Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω και στόχο έχει να ανοίξει ένα παράθυρο στην ποίηση, να βάλει την ποίηση στα χέρια των παιδιών, να γνωρίσουν τη δύναμή της, το μέτρο, τις ρίμες και άλλα μαγικά εργαλεία από το πουγκί των ποιημάτων.

Το πρόγραμμα επιμελείται  η ποιήτρια – ηθοποιός Ιωάννα Λιούτσια που συμμετέχει εθελοντικά.

Επιπλέον, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με τίτλο «Παρέα με τη συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου», στην ίδια βιβλιοθήκη, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα.

Η συγγραφέας Μαρία Πολίτου θα παρουσιάσει στα παιδιά το βιβλίο της  «Ο Γυριστρούλης και οι Ό,τι Νάνοι στη χώρα των Σωστοφάγων» και την προσπάθεια των ηρώων του να αλλάξουν τη διατροφή τους και να ομορφύνουν τη ζωή τους. Το βιβλίο έχει βραβευτεί ως το καλύτερο ελληνικό παιδικό βιβλίο στην κατηγορία «CHILDREN FOOD BOOKS» του διεθνή διαγωνισμού Gourmand World Cookbook Awards 2015.

Το παραμύθι  πλαισιώνεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα και απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και πάνω.

Η συμμετοχή και στις δύο εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (τηλεφωνική ή με την παρουσία σας). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών. Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου βρίσκεται στην Νικάνορος 3 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2310-324666.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ