Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Δεσμώτης του Ιλίγγου» στην Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3

Αύριο η προβολή στο Βακούρα

Η Ταινιοθήκη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 στο κλείσιμο του αφιερώματος Δεσμώτες του ιλίγγου προβάλλει με ελεύθερη είσοδο για τα μέλη της στην αίθουσα ΒΑΚΟΥΡΑ 2 (Μιχαήλ Ιωάννου 10, τηλ. 2310233665) τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 21:00 το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ Δεσμώτης του Ιλίγγου (ΗΠΑ, 1958, έγχρωμη, 124'). Παίζουν: Τζέιμς Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ, Μπάρμπαρα Μπελ Γκέντις.

Η ταινία είναι μια ευγενική προσφορά της Seven Films, ενώ η συνδιοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια γίνονται από το ΚΕΜΕΣ. Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Νίνου Μικελίδη από το βιβλίο του «Οι 100 καλύτερες ταινίες μου».

Το προς συζήτηση θέμα στο λαϊκό πανεπιστήμιο για τον κινηματογράφο θα είναι: Η υπαινικτική τολμηρότητα του Χίτσκοκ.

Ένας πρώην αστυνομικός που πάσχει από ακροφοβία αναλαμβάνει, για λογαριασμό ενός παλιού συμμαθητή του, την παρακολούθηση της γυναίκας του, που δείχνει επικίνδυνες τάσεις αυτοκτονίας.

Υ.Γ. Την επόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η Ταινιοθήκη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 παρουσιάζει το θρίλερ του Λούτσιο Φούλτσι Η μία πάνω στην άλλη (1969) ως άνοιγμα του νέου αφιερώματός της Ο Κίτρινος Τρόμος (Cinema Giallo). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ