Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ενθουσίασε το κοινό η μυσταγωγία του Tadashi Endo!

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν στην παράσταση χορού που έδωσε στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Mime Φεστιβάλ

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης! Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, σε συνεργασία με την Inter Show Productions και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Mime Φεστιβάλ, παρουσίασαν τον σπουδαίο Ιάπωνα δάσκαλο του Butoh Ma Tadashi Endo σε μια παράσταση – φόρο τιμής στην αξέχαστη Pina Bausch και άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στην καλλιτεχνική σκηνή της πόλης!

To IKIRU, που στα ιαπωνικά σημαίνει «ζωή», είναι ένα αφιέρωμα στη μεγάλη Γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφο Pina Bausch, την οποία ο Tadashi Endo γνώρισε μέσω του Γερμανού κοντραμπασίστα Peter Kowald και του σημαντικότερου χορευτή Butoh, τον Ιάπωνα Kazuo Ohno. Όλοι τους είχαν την ίδια επιθυμία: να φέρουν με την τέχνη τους την αγάπη και την ανθρωπιά στον κόσμο!

Την ατμοσφαιρική αυτή παράσταση συνόδευσαν μουσικά κομμάτια με τη Μαρία Κάλλας, τον Νορβηγό τρομπετίστα Arve Henriksen, τους Bach και Purcell, τον φημισμένο Αργεντινό τραγουδιστή του tango Alberto Castillo, τον Heitor Villa-Lobos και τον Ιάπωνα μουσικοσυνθέτη Ryūichi Sakamoto.

Ο ίδιος ο Tadashi Endo άπλωσε τη σωματική του παρουσία πάνω στη σκηνή και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη δημιουργία, την τέχνη και τα υψηλά συναισθήματα τόσο της μεγάλης Pina Bausch, όσο και της τεχνικής του Butoh Ma που ο ίδιος διακονεί.

Μετά από την πυρετώδη παράστασή του, ο Tadashi Endo, επιφύλασσε και μια μικρή έκπληξη στους θεατές: στη σκηνή εμφανίστηκε ο παλιός του φίλος Ηλίας Παπαδόπουλος, που τον είχε γνωρίσει σε μια άλλη του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, πριν από 20 χρόνια και με τη βοήθεια της λύρας έδωσε άλλη μια μικρή σωματική περφόρμανς!

Για το πρώτο Διεθνές Mime Φεστιβάλ

Το πρώτο Διεθνές Mime Φεστιβάλ είναι ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών μικρής φόρμας.

Κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές και απόλυτα πρωτότυπες παραστάσεις του εξωτερικού, όπου το λόγο αντικαθιστά μονάχα η έκφραση, παρουσιάζονται στις σκηνές του Μεγάρου Μουσικής.

Το σώμα, η μουσική, τα εφέ, αλλά και όλες οι σύγχρονες τεχνικές του σωματικού θεάτρου και του τσίρκου συνδυάζονται και δημιουργούν νέες φόρμες θεατρικής έκφρασης. Εδώ, οι λέξεις παραμερίζουν και δίνουν τη θέση τους σε μια άλλου είδους «ομιλία»…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί