Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Μέριλ Στριπ θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Μπερλινάλε

Είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός καλείται να αναλάβει καθήκοντα κριτή σε επιτροπή κινηματογραφικού Φεστιβάλ

H Μέριλ Στριπ θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Είναι η πρώτη φορά που η κορυφαία ηθοποιός καλείται να αναλάβει καθήκοντα κριτή σε επιτροπή κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

«Θα ένιωθα συγκίνηση που επιστρέφω στο Φεστιβάλ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ωστόσο ανυπομονώ να προεδρεύσω της επιτροπής και αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση και προσμονή» δήλωσε η διάσημη ηθοποιός, τονίζοντας:

«Αυτή η ευθύνη μού προκαλεί τρόμο, καθώς ποτέ στην ζωή μου δεν διετέλεσα πρόεδρος και ελπίζω ότι θα καταφέρω να αντεπεξέλθω στα καθήκοντά μου, όπως ακριβώς έκαναν οι διακεκριμένοι κριτές των προηγούμενων ετών. Νιώθω ευγνωμοσύνη για την τιμή».

Το 2003 η σπουδαία αμερικανίδα πρωταγωνίστρια μοιράστηκε την Ασημένια Άρκτο της Μπερλινάλε μαζί με την Τζούλιαν Μουρ και την Νικόλ Κίντμαν για τις ερμηνείες τους στην ταινία «Οι Ώρες».

Το 2012 η Μπερλινάλε την τίμησε για το συνολικό της έργο και προέβαλε ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε. «Η Μέριλ Στριπ είναι μία από τις πλέον δημιουργικές και πολυσχιδείς καλλιτέχνιδες. Προκειμένου να τονίσουμε τον ενθουσιασμό μας για το εξαιρετικό της ταλέντο, την τιμήσαμε το 2012 με τη Χρυσή Άρκτο» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στο Βερολίνο και με την καλλιτεχνική της εμπειρία θα αναλάβει επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής» συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

perifereiakos-flyover
Οδηγός - FlyOver: Ποιες ώρες φρακάρουν τα ΙΧ στον περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη
Τι είπε για την κίνηση στο περιφερειακό και το Flyover ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας
Οδηγός - FlyOver: Ποιες ώρες φρακάρουν τα ΙΧ στον περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη