Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένα εργαστήρι χορού και αυτοσχεδιασμού στο Τελλόγλειο

Εργαστήριο χορού, δημιουργικής κίνησης, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης στο Τελλόγλειο

Εργαστήριο δημιουργικής κίνησης, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο, με τη Μίνα Ανανιάδου. Το εργαστήρι θα ακολουθήσει μια έρευνα κίνησης και σύνθεσης αντλώντας από την αντίληψη του σώματος, του μουσειακού χώρου και των ερεθισμάτων του καθώς και τη σχέση με τα άλλα σώματα με σκοπό να παράγει ένα αποτέλεσμα κινητικής σύνθεσης επηρεασμένο από όλες αυτές τις παραμέτρους.

Ως βασικό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί ο αυτοσχεδιασμός μέσα από ομαδικές ή ατομικές δράσεις  χρησιμοποιώντας την παρατήρηση, τη φαντασία, τον πειραματισμό, τον καθοδηγούμενο οραματισμό, την ελεύθερη κινητική μετάφραση εικαστικών ερεθισμάτων, τη δυναμική αλληλεπίδραση του σώματος με τα άλλα σώματα στο χώρο. Ο χώρος του μουσείου ως δομή, χρήση αλλά και εικαστικό περιεχόμενο θα λειτουργήσει τροφοδοτικά με σκοπό την παραγωγή ενός κινητικού υλικού και σύνθεσης μέσω της οπτικής αλλά και κιναισθητικής αντίληψης τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Απώτερος στόχος είναι η ευχαρίστηση της δημιουργίας.

Ο κύκλος εργαστηρίων απευθύνεται σε άτομα που έχουν ενδιαφέρον να εξερευνήσουν ατομικά και συλλογικά την κίνηση και τη σύνθεση εντός ενός εικαστικού- εκθεσιακού χώρου.

Μέρες και ώρες: Από 9 Νοεμβρίου 2015 έως 2 Δεκεμβρίου 2015 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:00-19:00

Τιμή για όλο τον κύκλο: 65 ευρώ (60 ευρώ για ανέργους και φοιτητές)

Μεμονωμένο μάθημα: 10 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές: 2310 991610 και 2310 247111, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00  – 14:00.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ