Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Το φθινόπωρο ήρθε, αλλά γιατί να μείνουμε μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Σήμερα γιορτάζει η αγορά της Θεσσαλονίκης και οι Emigre με full band θα εμφανιστούν ζωντανά στις 6 μμ, στην Πλατεία Αριστοτέλους για να μας ξεσηκώσουν με τους pop & rock ρυθμούς τους!

Οι Emigre με ανανεωμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και πολλές pop & rock ελληνικές και ξένες συνθέσεις, διασκευασμένες με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, έρχονται για να δώσουν ένα ιδιαίτερο χρώμα σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα!

Διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Τουμπιώτικα» θα πραγματοποιηθεί από την 4η Δημοτική Κοινότητα, και σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα.

Το φετινό πρόγραμμα της θεσμοθετημένης διοργάνωσης είναι αφιερωμένο στα παιδιά, στους νέους και στη δημοτική λαϊκή παράδοση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές θεματικές δράσεις για το περιβάλλον και την καθαριότητα, παιδικό θέατρο, συναυλίες, πολιτιστικά και παραδοσιακά δρώμενα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Κυριακή 1/11/2015

• 11.00 Παιδική Παράσταση με ξυλοπόδαρους, κλόουν και ταχυδακτυλουργό από το «Πολυθέαμα»

• 11.30 Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το περιβάλλον και την καθαριότητα

• 13.00 Zumba fitness, χορευτικές δραστηριότητες από το FITNESS4ALL

• 14.00 Μουσική Παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Τούμπας «Άνω Κάτω»

• 17.00 Σεργιάνι στην παράδοση με τη συμμετοχή των: Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μεσιάς «Αλέξανδρος Βυζάντιος», Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού «Διόνυσος», Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, Εθελοντικός Σύλλογος Τούμπας - Χορευτική Ομάδα, Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η Πέλλα», Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «Οι Παίονες», Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Β. Ελλάδος

• 20.00 Ρεμπέτικο και λαϊκό πρόγραμμα. Συμμετέχουν: Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Ηλεκτρική κομπανία του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Προσωπικού ΔΕΗ Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση από αυτοκίνητα - αντίκες, σε συνεργασία με τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ).

1.Το ρώ (Ρωμανού 5) μας προσκαλεί να δούμε την ομαδική έκθεση «6+1 > ώχρες, θερμά κεραμιδιά, βερυκοκιά και ροζ». Η αγάπη για την ανάγνωση βιβλίων ενώνει τους συμμετέχοντες, στην έκθεση αυτή, κάτω από την ομπρέλα του βιβλίου “To απολεσθέν διαβατήριο του Ζεμπαλντ» της Τέτας Μακρή. Δημιουργούν και παρουσιάζουν έργα ζωγραφικά σε χαρτί και σε ύφασμα, φωτογραφικά, κατασκευές, κολάζ, κόσμημα και κεραμικά

Συμμετέχουν: esθήτα Χριστίνα Βαμβουράκη & Στεφανία Βελδεμίρη - ζωγραφική και κατασκευές, Χριστίνα Κελεσίδου - ζωγραφική στο μετάξι, Θέη Νικόλτση - κεραμικά, Ντίνα Παπαδοπούλου - κόσμημα, Εύη Ζαχαριάδου - διακοσμητικά ανtικείμενα, DorotheeMesander- κολάζ + Παντελής Τρακίδης – φωτογραφία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, παρουσιάσεις και συνάντηση της λέσχης ανάγνωσης της ΕΡΤ.

Διάρκεια 14-25 Οκτωβρίου 2015. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 11:00-14:00 & 18:00-20:30, Σάββατο: 11:00-20:00, Κυριακή: 12:00-15:00 Δευτέρα: κλειστα.

2-«Δώρα της γης, με αντοχή στον χρόνο» με παράταση έως τις 15/11 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Ώρες λειτουργίας: Δε.-Τρ.-Πε.-Πα. 10.00 -14:00, Τετ. 10:00-14:00 και 18:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10.00-18:00.

Υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνεται το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Balkans Beyond Borders Short Film Festival», στη Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, με τίτλο «Living in… ‘City-mmetry’».

Στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες νέων καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια. Τη διοργάνωση έχει ο οργανισμός Balkans Beyond Borders, στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE (Γ’ Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη), «παίρνοντας έμπνευση από την πόλη και τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις που αντικατοπτρίζονται σε αυτή», όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν ειδικές προβολές και παράλληλες δράσεις. Οι προβολές θα αρχίζουν κάθε μέρα στις 18.00’ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε το site του οργανισμού: www.balkansbeyondborders.eu, τη σελίδα στο Facebook (BalkansBeyondBorders), για την εκδήλωση και το Twitter (BalkansBB) ή το [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ