18

ΜΑΡ
2018

Πλήθος κόσμου πήγε στα εγκαίνια της έκθεσης που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο σχετικά με τη σύλληψη και την πορεία του έργου του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»

Οι Θεσσαλονικείς τίμησαν τον Καλατράβα

04 Νοε 201522.20
Με επιτυχία και προσέλευση του κοινού της πόλης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 τα εγκαίνια της έκθεσης Santiago Calatrava. Η αναγέννηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν».
Την έναρξη των εγκαινίων κήρυξε η κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., αναφερόμενη στην ιδιαίτερη σχέση του αρχιτέκτονα Santiago Calatrava με την πόλη της Θεσσαλονίκης και το Τελλόγλειο και στη συνεργασία που ξεκίνησε με τον αρχιτέκτονα με αφορμή την έκθεση του 2001.
Η κ. Παρασκευή Αργυροπούλου-Πατάκα. Αντιπρύτανης Ανθρώπινων Πόρων Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Ιατρικής Α.Π.Θ., καλωσόρισε την έκθεση και επισήμανε τη σπουδαιότητα της φιλοξενίας της στο Τελλόγλειο για την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την κ. Rebecca Fong, Γενικής Προξένου Η.Π.Α., η οποία αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν της 11ης Σεπτεμβρίου και τις συνέπειές του, και τόνισε τη σπουδαιότητα του νέου τοπόσημου στο πλαίσιο της αναγέννησης της περιοχής στο «Σημείο Μηδέν» ως σύμβολο ανάτασης και περισυλλογής. Ο κ. Χρύσανθος Ζαμπούλης, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, παρουσίασε τη σχέση του Santiago Calatrava με την πόλη της Θεσσαλονίκης, και ο κ. Νίκος Καλογήρου, Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ., Καθηγητής ΑΠΘ, προσέφερε μία διαφωτιστική διαδρομή στα στάδια σχεδιασμού του ναού του Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε ένα σύντομο βίντεο χαιρετισμού από τον αρχιτέκτονα Santiago Calatrava όπου παρουσίασε τη σύλληψη και την πορεία του έργου.

Την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος σε θέματα παιδείας, κ. Βασίλης Ανατολίτης, και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής, Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γρηγόριος Σταμκόπουλος.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους: ο Επίτιμος Πρόξενος της Ισπανίας, κ. Σαμούηλ Ναχμίας, ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Βασίλειος Ταρλατζής, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., ο κ. Νικόλαος Μουσιόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, μέλος του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., η κ. Αιμιλία Ζέρβα, μέλος του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., ο κ. Ιωάννης Ακαμάτης, μέλος του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., η κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και μέλος του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., η κ. Βικτωρία Δούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και διατελέσασα μέλος του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., ο κ. Ξενής Σαχίνης, Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., Καθηγητής Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ., η κ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, η κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, Διευθυντής ΙΝΕΒ και μέλος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών “Redestos”-Efthymiadis Agrotechnology Group, o κ. Πέτρος Παπαϊωάννου, εκδότης του περιοδικού ΚΤΙΡΙΟ, και εκλεκτοί εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής και καλλιτεχνικής κοινότητας της πόλης.
Την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση στον [Χώρο]* του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος Θεσσαλονίκης


Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου φέρνει τα παραμύθια του στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός16 Μαρ 201821.29

Ο βραβευμένος συγγραφέας μιλά στο typosthes.gr


Τάσος Ράτζος: «Η παράδοση είναι μια δεξαμενή με ανεξάντλητο πλούτο»

Πολιτισμός15 Μαρ 201820.34

Ο δημιουργός που σκηνοθετεί ένα λαϊκό παραμύθι μιλά στο typosthes.gr


Θεσσαλονίκη: «Χρόνια σαν τα φτερά» - Αφιέρωμα στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη

Πολιτισμός15 Μαρ 201816.50

Το Τελλόγλειο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με δωρεάν συναυλία


Θεσσαλονίκη: Πάμε παιδικό θέατρο με 1 + 1 εισιτήριο δωρεάν!

Πολιτισμός14 Μαρ 201820.49

Για την «Παπλωματού» στην παράσταση της Κυριακής (18/3)


Θεσσαλονίκη: Ο μαγικός ήχος του φλάουτου στο Βυζαντινό Λουτρό

Πολιτισμός14 Μαρ 201817.36

Δωρεάν συναυλία για περιορισμένο αριθμό θεατών – Από σήμερα οι κρατήσεις


Λητώ Αμπατζή: «Όταν κάνεις το καλό, η ζωή θα σου το ανταποδώσει»

Πολιτισμός13 Μαρ 201820.19

Η ηθοποιός μίλησε για την «Παπλωματού», την ηρωίδα που υποδύεται στην ομώνυμη παράσταση η οποία παίζεται στο Αριστοτέλειον

Κερασία Σαμαρά: «“Το σπίτι στη λίμνη” είναι ένας καθρέφτης του σήμερα»

Πολιτισμός13 Μαρ 201820.19

Η δημιουργός έρχεται στην πόλη μας με τετραπλή ιδιότητα για το έργο του  Αυστραλού συγγραφέα Aidan Fennessy

Κερδίστε προσκλήσεις για το «Κοντσέρτο για Μία Μέρα που Πέρασε»

Πολιτισμός13 Μαρ 201820.19

Διαγωνισμός για τους αναγνώστες του typosthes.gr


Ποια ταινία κατέκτησε τον "Χρυσό Αλέξανδρο" στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός11 Μαρ 201823.28

Ολοκληρώθηκε το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

"Αυλαία" σήμερα βράδυ για το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός11 Μαρ 201813.46

Σήμερα θα γίνει και η απονομή των βραβείων

Μασούτης
ΕΛΠΕhemaplexAutoInterlife KidsTyposthes.gr - Twitter

Θέατρο ΤTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία