Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Η παρεξήγηση» του Καμύ στο Θέατρο Αυλαία

Από τις 9/11 και για οκτώ μόνο παραστάσεις από τη θεατρική Ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο

Η θεατρική Ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο, παρουσιάζουν το έργο του γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου από τις 9/11 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία (ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή).

Η υπόθεση; Η νοσταλγία του εξόριστου γιού, του «ξένου», που επιθυμεί να ξαναβρεί την οικογένειά του, την πατρίδα του, θα φέρει σε σύγκρουση τη λογική και το συναίσθημα. Το σκοτάδι και το φως. Τέσσερα πρόσωπα, ήρωες μια σύγχρονης τραγωδίας, και ένα πέμπτο, βουβό, ενός αινιγματικού υπηρέτη, που «σκηνοθετεί» την εξέλιξη της δράσης. Ένα έργο σε ένα σκηνικό, χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα, χωρίς διέξοδο διαφυγής, με μια αναπόφευκτη είσοδο, αυτήν της γέννησής, σ’ ένα κόσμο όπου το μοιραίο κυριαρχεί. Ένα έργο επαναστατικό, και κατά βάθος αισιόδοξο, γιατί περιέχει την ηθική της ειλικρίνειας, που μιλά για ένα σύμπαν όπου όλα συνωμοτούν για να εκτροχιάσουν τον ανθρωπισμό μας, σε μια Ευρώπη θλιβερή, χωρίς ορίζοντα.

Μετάφραση: Θεατρική ομάδα ριSκο, Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου

Μάρθα: Αγγέλα Μπολέτση

Μητέρα: Λίλη Λαμπούδη

Υπηρέτης: Γιώργος Τσόπας

Γιάν Ορέστης Παλιαδέλης

Μαρία: Έλενα Δαμίγου

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 (9 -10 Νοεμβρίου, 16 -17 Νοεμβρίου, 23 -24 Νοεμβρίου, 30 Νοεμβρίου -1 Δεκεμβρίου) .

Είσοδος: 12 €, Προπώληση 10 €, Μειωμένο 8 € (Φοιτητικό, και ομαδικό το min 8 ατόμων), Aνέργων 5 €. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας από το ταμείο του Θεάτρου Αυλαία, τις ώρες 10.30-13.30 & 17.30-21.00. Οι παραστάσεις γίνονται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 6943 649 009

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα ή αύριο η ψηφοφορία στο Σ.Α. για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Πάντως, το παλαιστινιακό εγχείρημα μοιάζει καταδικασμένο σε αποτυχία, εξαιτίας της εναντίωσης των ΗΠΑ, που έχουν δικαίωμα βέτο
Σήμερα ή αύριο η ψηφοφορία στο Σ.Α. για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα για τις δηλώσεις Παπανώτα για τη βία κατά γυναικών (VIDEO)
Είχε πει ότι η γυναίκα στην Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται,...
ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα για τις δηλώσεις Παπανώτα για τη βία κατά γυναικών (VIDEO)
Σκιάθος: Είδε τους λιμενικούς και παρέδωσε μόνος του ναρκωτικά που είχε πάνω του
Δήλωσε περιστασιακός χρήστης και καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου
Σκιάθος: Είδε τους λιμενικούς και παρέδωσε μόνος του ναρκωτικά που είχε πάνω του