Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Οι "Μύλοι Αλλατίνη" του χθες και του σήμερα! (Βίντεο)

ΔΕΙΤΕ πώς είναι σήμερα το εσωτερικό των μύλων Αλλατίνη και ποια είναι η ιστορία του ιστορικού κτιρίου της Θεσσαλονίκης

Και όμως όλοι ξέρουν το όνομα "Μύλοι Αλλατίνη" αλλά λίγοι γνωρίζουν πραγματικά την ιστορία! Ένα εργοστάσιο που έφτασε στην κορυφή και ένα "κουφάρι" όπως θα δείτε και στο βίντεο το οποίο ρημάζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης...

Ένα πολύ ωραίο βίντεο που μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να εκπαιδεύσει (αυτούς που δεν γνώριζαν την ιστορία των μύλων Αλλατίνη), να συγκινήσει, να καταθλίψει... αλλά στο τέλος αφήνει μία γλυκιά γεύση και μία προσμονή ότι κάποια στιγμή το επιβλητικό κτίριο και η τεράστια αυτή έκταση που βρίσκεται στην "καρδιά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και πάνω σε έναν από τους κεντρικότερους κόμβους της πόλης, θα αξιοποιηθεί κατάλληλα.

Άλλωστε δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που τόσο μεγάλες εκτάσεις, με τόσο μεγάλα κτίρια, τόση ιστορία και ένα όνομα που όλοι το γνωρίζουν... περνούν απαρατήρητα ενώ από μπροστά τους διέρχονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι! 

Δείτε λοιπόν το κτίριο "φάντασμα" των Μύλων Αλλατίνη που κάποτε αριθμούσε 250 υπαλλήλους και αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια αλεύρων της Ανατολής!

Πηγή: Actioncam.gr (Tzartos)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξαπατούσαν πολίτες τηλεφωνικά παριστάνοντας το λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή
Εξιχνιάστηκαν 16 απάτες, τρεις εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη - Δικογραφία για 9 άτομα - Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες άνω των...
Εξαπατούσαν πολίτες τηλεφωνικά παριστάνοντας το λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή