Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες το Σαββατοκύριακο στην Καλαμαριά

Με τη συμμετοχή Ορχηστρών, Χορωδιών, αλλά κι καλλιτεχνών

Με δύο μουσικές συναυλίες ενταγμένες στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνεχίζει ο Δήμος Καλαμαριάς το γιορταστικό του πρόγραμμα.

•Η πρώτη συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες Δοξάτου και Καλαμαριάς, οι Χορωδίες των 10ου, 12ου, 17ου Δημοτικών Σχολείων αλλά και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς , συμπράττουν όλοι μαζί επί σκηνής και  θα παρουσιάσουν ένα γιορτινό, εορταστικό πρόγραμμα, με γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, προσφέροντας στιγμές εορταστικές και νοσταλγικές σε μικρούς και μεγάλους.

 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 • «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η  δεύτερη Συναυλία αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, με τίτλο «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα» διοργανώνουν για 10η χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, την  Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως 9).

Στο πρώτο μέρος, οι νέοι βραβευμένοι καλλιτέχνες, Γεωργία Λαζαρίδου –πιάνο, Γιώργος Καραγκούνης –κλαρινέτο και Νίκος Ζήσης -φλάουτο, θα παρουσιάσουν τα κλασικά έργα των J.Takacs, F.Poulenc, C.Saint- Saens και  θα θυμίσουν σε όλους  τα ανθρώπινα δικαιώματα που ακόμη και σήμερα καταπατούνται.

Στο δεύτερο μέρος η χορωδία ΑΡΜΟΝΙΑ, υπό την διεύθυνση του Νίκου Κυριακού, θα  παρουσιάσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, ενώ η συναυλία θα κλείσει με Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από ένα ιδιαίτερο σύνολο πνευστών, συνθέτοντας έτσι ένα πολυποίκιλο, ατμοσφαιρικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

 Τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο και τη δράση του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Είσοδος 8 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων στο: Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» την ημέρα της συναυλίας από τις 6.30 το απόγευμα.  Τηλ. 2310-458591

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ