Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

"Επιχείρηση: Ώρα μηδέν" στην Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Βακούρα 2

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3, στα πλαίσια του αφιερώματός της Ευρωπαϊκό Πολιτικό Σινεμά, παρουσιάζει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 21:00 στην αίθουσα ΒΑΚΟΥΡΑ 2 (Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 2310233665) τo πολιτικό θρίλερ του Κλοντ Σαμπρόλ Επιχείρηση: Ώρα Μηδέν (Γαλλία, 1974, έγχρωμη, 126'). Παίζουν: Φάμπιο Τέστι, Μαριάντζελα Μελάτο, Λου Κάστελ. Η υπόθεση; Μια ομάδα αριστεριστών τρομοκρατών απάγει τον Αμερικάνο Πρέσβη στο Παρίσι με σκοπό να ζητήσει λύτρα.

Η συνδιοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια γίνονται από το ΚΕΜΕΣ. Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Βασίλη Ραφαηλίδη. Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο λαϊκό πανεπιστήμιο για τον κινηματογράφο θα είναι: Μορφές και διαφοροποιήσεις της τρομοκρατίας.

Υ.Γ. Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 παρουσιάζει στα πλαίσια του ίδιου αφιερώματος το συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ του Σέρτζιο Σολίμα Ρεβόλβερ (1973).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ