Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έκθεση έργων των Εργαστηρίων της Πολιτιστικής Γειτονιάς

Θα λειτουργεί τις καθημερινές έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο Μουσείο Προσφύγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μια έκθεση έργων τέχνης διαφορετική από τις άλλες εγκαινιάζεται αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, στο Μουσείο Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για έργα τέχνης που έχουν φτιάξει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς «μαθητές» που συμμετείχαν στα δημιουργικά εργαστήρια της Πολιτιστικής Γειτονιάς.

Κόσμημα, ζωγραφική, ψηφιακή φωτογραφία, αγιογραφία, αγγειοπλαστική, σκίτσο, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων ήταν οι τομείς στους οποίους μεγαλούργησαν οι καλλιτέχνες.

Η φαντασία και η δημιουργικότητα μπλέκονται με το μεράκι σε αυτή την έκθεση έργων τέχνης, η οποία διακρίνεται από τη μοναδική λαχτάρα της καλλιτεχνικής έκφρασης που χαρακτηρίζει τους δημιουργούς.

Δεκάδες εργαστήρια

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι συμμετείχαν στα εργαστήρια που με επιμέλεια επιλέχθηκε να λειτουργήσουν στην «Πολιτιστική Γειτονιά».

Στα εργαστήρια αυτά, προτεραιότητα δόθηκε στους άνεργους και σε δημότες ή κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Τα τμήματα που καταρτίστηκαν ήταν μέχρι 15 ατόμων προκειμένου να γίνει καλή και ποιοτική δουλειά. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν, και σε κάθε μάθημα δίνουν το παρών με ενθουσιασμό και μεράκι, είναι όλων των ηλικιών.

Οι δάσκαλοι που διδάσκουν είναι εθελοντές, που με διάθεση προσφοράς θέλησαν να μετάσχουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο σε όλο αυτό το καλλιτεχνικό «πανηγύρι», σε αυτή τη δυναμική και αναπτυσσόμενη ανοιχτή σκηνή δημιουργίας και έκφρασης.

«Η σκέψη μας για την επόμενη χρονιά, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, είναι να συνεχιστούν τα εργαστήρια που φέτος ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες, αλλά και να εμπλουτιστούν, με τη συνεργασία δασκάλων και από άλλους χώρους. Εκτός, όμως, από αυτό το κομμάτι των καλλιτεχνικών μαθημάτων, φέτος θα δώσουμε έμφαση και θα αναδείξουμε την ιστορική ταυτότητα αυτής της Γειτονιάς. Το ‘‘πάντρεμα’’ ιστορίας και πολιτισμού είναι ο τελικός μας στόχος», εξηγεί η υπεύθυνη για τη λειτουργία της Πολιτιστικής Γειτονιάς, και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών, Ειρήνη Καγιαμπίνη.

Εγκαίνια και λειτουργία της Έκθεσης

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Προσφύγων, στην Πολιτιστική Γειτονιά (Τομέας Τειχών Έβρου-πάρκο Ελπίδος, Συκιές).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου και θα λειτουργεί μόνο τις καθημερινές (10.00-13.00 και 17.00-21.00).

Τηλ. Επικοινωνίας: 2310.639615

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)
Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άντρας – Βρέθηκαν, επίσης, 11 κιλά κάνναβης αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό
Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)