Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεξικό - Ουρουγουάη: Σούπερ ντέρμπι στο Κόπα Αμέρικα

Η ανάλυση του αγώνα Μεξικό - Ουρουγουάη

Επετειακό Κόπα Αμέρικα, το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά εκτός της Λατινικής Αμερικής (από τις ΗΠΑ), έχοντας ουσιαστικά εορταστικό χαρακτήρα. Οι 16 ομάδες είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου.

* Η Ουρουγουάη έχει επικρατήσει με σκορ 1-0 στις δύο τελευταίες συναντήσεις με το Μεξικό. Η τελευταία ήταν στο Κόπα Αμέρικα του 2011.

3ος όμιλος: Μεξικό, Ουρουγουάη, Τζαμάικα, Βενεζουέλα

ΜΕΞΙΚΟ

Τα δύο φαβορί του 3ου ομίλου για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης κοντράρονται σήμερα επί... εδάφους Αριζόνα. Με εξαιρετική ψυχολογία έρχεται στο επετειακό Κόπα Αμέρικα το Μεξικό, καθώς έχει συμπληρώσει μία αήττητη σειρά 19 αγώνων (επίσημου και φιλικού χαρακτήρα). Ο Κάρλος Οσόριο έχει "δέσει" με την ομάδα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι "τρι" έχουν συνδυάσει με "καθαρές" νίκες τα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους. Το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησαν το Gold Cup (κερδίζοντας στον τελικό την Τζαμάικα με 3-1), ενώ πήραν και την πρόκριση επί των ΗΠΑ στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2017, επικρατώντας με 2-3 στην παράταση. Όσον αφορά τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, το Μεξικό μετρά 4/4 νίκες στη φάση των ομίλων του 4ου γύρου της Βόρειας Αμερικής και έχει ήδη κλείσει το εισιτήριο για τον 5ο γύρο.

"Είμαστε σε πολύ καλό μομέντουμ. Με το ταλέντο και την αφοσίωση των παικτών, σε συνδυασμό με τη σωστή στρατηγική μας εντός των τεσσάρων γραμμών, νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε ψηλά", τόνισε ο Οσόριο στις δηλώσεις του.

Πλήρης η 23άδα που κατάρτισε ο Οσόριο, παρά το γεγονός ότι αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής αρκετά σημαντικά ονόματα της ομάδας. Ηγετική θα είναι στην επίθεση η μορφή του Τσιτσαρίτο. Σημειώνουμε, τέλος, ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται στην Αριζόνα ανάγκασαν την ομάδα να αλλάξει το πρόγραμμα των τελευταίων προπονήσεων.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση της Χιλής με 1-0 (02/06).

Στατιστικό για Στοίχημα: Νικηφόρα και με ανέπαφη εστία τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του (επίσημα και φιλικά).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Η Ουρουγουάη, από την πλευρά της, έρχεται με ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στο φετινό επετειακό Κόπα Αμέρικα, καθώς ο ηγέτης της, Λουίς Σουάρες, βρίσκεται μεν στην 23άδα, όμως σίγουρα χάνει τα ματς των ομίλων λόγω τραυματισμού. Έτσι, το βάρος στην επίθεση πέφτει στις πλάτες των Έντινσον Καβάνι και Ντιέγκο Ρολάν. Πληγώθηκε ο εγωισμός τον παικτών με τον αποκλεισμό από τη Χιλή στα προημιτελικά του περσινού Κόπα Αμέρικα, με δεδομένο και ότι η Ουρουγουάη αποτελεί την πολυνίκη της διοργάνωσης με 15 κατακτήσεις του τροπαίου. Υπάρχει, λοιπόν, ένα επιπλέον κίνητρο για μία καλή πορεία στη φετινή "έκδοση".

Όσον αφορά τα προκριματικά της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ 2018, η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες έχει θετικότατη παρουσία μέχρι στιγμής, όντας στην 1η θέση του ομίλου με συγκομιδή 13 βαθμών στις έξι πρώτες αγωνιστικές (4-1-1). Ο έμπειρος μπακ, Άλβαρο Περέιρα, θέλησε να χαλαρώσει τους τόνους πριν την έναρξη του φετινού Κόπα Αμέρικα, σημειώνοντας: "Δεν έχουμε κάποια... υποχρέωση να κερδίσουμε το τρόπαιο, πρέπει όμως να αγωνιστούμε με πειθαρχία και υπευθυνότητα".

Όπως προαναφέραμε για το Μεξικό, έτσι και οι Ουρουγουανοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν το πρόγραμμα των τελευταίων τους προπονήσεων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Αριζόνα. Τονίζουμε, τέλος, ότι οι Άλβαρο Γκονζάλες, Αρέβαλο Ρίος και Κάρλος Σάντσες έχουν θητεύσει σε συλλόγους του Μεξικού κι έτσι γνωρίζουν πολύ καλά τη νοοτροπία των σημερινών αντιπάλων.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση του Τρινιντάντ και Τομπάγκο με 3-1 (28/05).

Στατιστικό: Over 2,5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της (επίσημα και φιλικά).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ