Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αργεντινή - Χιλή: Εκδίκηση για τον χαμένο τελικό ψάχνει η Αλμπισελέστε

Η ανάλυση του αγώνα Αργεντινή - Χιλή

Επετειακό Κόπα Αμέρικα, το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά εκτός της Λατινικής Αμερικής (από τις ΗΠΑ), έχοντας ουσιαστικά εορταστικό χαρακτήρα. Οι 16 ομάδες είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου.

* Η Χιλή κατέκτησε το περσινό Κόπα Αμέρικα (όντας η οικοδέσποινα), επικρατώντας στον τελικό της Αργεντινής στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση).

4ος όμιλος: Αργεντινή, Χιλή, Βολιβία, Παναμάς

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Με ένα μεγάλο ερωτηματικό... ξεκινάει η Εθνική Αργεντινής τις υποχρεώσεις της στο φετινό Κόπα Αμέρικα. Ο Λιονέλ Μέσι έπεσε θύμα τραυματισμού στο πρόσφατο φιλικό με την Ονδούρα και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσει από την αρχή στο σημερινό ματς με τους Χιλιανούς. Ο "μάγος" της Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε χθες για πρώτη φορά ασκήσεις με μπάλα, όμως το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει στη θέση του ο Νίκο Γκαϊτάν κι αυτός να βρίσκεται στον πάγκο. Ο Τάτα Μαρτίνο, πάντως, τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: "Σέβομαι τον Λέο. Θα τον περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή".

Η "αλμπισελέστε" ψάχνει μία έμμεση εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό από τους Χιλιανούς (στη διαδικασία των πέναλτι), ενώ έχει ήδη πάρει μία άτυπη ρεβάνς με το νικηφόρο 1-2 επί της Χιλής στις 25 Μαρτίου, για τα προκριματικά της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ 2018. Εκεί βρίσκεται στην 3η θέση του πίνακα με συγκομιδή 11 βαθμών στις έξι πρώτες αγωνιστικές (3-2-1), όμως ταυτόχρονα έχει συνδυάσει με νίκες τα τρία τελευταία παιχνίδια της (0-1 επί Κολομβίας, 1-2 επί Χιλής, 2-0 επί Βολιβίας). Το νικηφόρο 1-0 στο φιλικό με την Ονδούρα φέρνει τους Αργεντινούς με καρέ νικών στο σημερινό ματς. Πάντως, ο Μαρτίνο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Χιλή, ενώ προχώρησε και σε μία... εξομολόγηση, η οποία συζητήθηκε πολύ σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο: "Η Χιλή έχει ένα στιλ παιχνιδιού, το οποίο δε μας βολεύει και μας φέρνει σε δύσκολη κατάσταση".

Παράλληλα με το πρόβλημα του Μέσι, υπάρχει και η σίγουρη απουσία του βασικότατου μέσου Λούκας Μπίλια, ο οποίος τραυματίστηκε στο φιλικό με την Ονδούρα και αντικαταστάθηκε στην 23άδα από τον Γκίντο Πιζάρο. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται πιθανότατα ο φορμαρισμένος Ιγκουαΐν.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση της Ονδούρας με 1-0 (28/05).

Στατιστικό για το Στοίχημα: Νικηφόρα τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της (επίσημα και φιλικά).

ΧΙΛΗ

Η Χιλή, από την πλευρά της, μπαίνει ως εν ενεργεία τροπαιούχος στο φετινό επετειακό Κόπα Αμέρικα, έχοντας καπαρώσει το τρόπαιο στην περσινή διοργάνωση, την οποία και φιλοξένησε. Σημειώνουμε ότι έχει εξασφαλισμένη και τη συμμετοχή στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του ερχόμενου καλοκαιριού μέσω της περσινής κατάκτησης, καθώς η φετινή "έκδοση" του Κόπα Αμέρικα έχει ημιεπίσημο χαρακτήρα και ο νικητής δεν εξασφαλίζει το προαναφερθέν προνόμιο.

Η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με πέρσι παρατηρείται στον πάγκο, καθώς ο Χόρχε Σαμπάολι αποτελεί παρελθόν εδώ και κάποιους μήνες, με την ομάδα να πορεύεται πλέον με τον Πίτσι στην τεχνική ηγεσία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει βρει τα "πατήματά" της με τον νέο τεχνικό, καθώς μετρά μία νίκη και τρεις ήττες σε επίσημα και φιλικά ματς. Μάλιστα, το ντεμπούτο του Πίτσι συνδυάστηκε με την εντός έδρας ήττα από τη σημερινή αντίπαλο (1-2, 25/03). Στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ 2018 η Χιλή ξεκίνησε με δύο νίκες, ακολούθησε όμως ένα μέτριο σερί 1-1-2. Έτσι, βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου με 10 βαθμούς (3-1-2).

Με όλα τα αστέρια να δίνουν το "παρών" ταξίδεψε η Χιλή στις ΗΠΑ, μοναδικός σημαντικών απών ο τραυματίας μέσος Ματίας Φερνάντες. Όσον αφορά το αρχικό σχήμα στο σημερινό ματς, ο Πίτσι δε φαίνεται να έχει κατασταλάξει πλήρως, όμως στις χθεσινές δοκιμές άφησε εκτός της ενδεκάδας τον Μαουρίτσιο Πινίγια, επιλέγοντας μία διάταξη 4-3-3 χωρίς κλασικό "εννιάρι".

Προηγούμενο ματς: Υπέστη τη φιλική ήττα από το Μεξικό με 1-0 (02/06).

Στατιστικό: G/G και Over 2,5 τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της (επίσημα και φιλικά).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης σεόλη τη...
Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη