Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ουαλία - Βέλγιο: Προκύπτει ο αντίπαλο της Πορτογαλίας στα ημιτελικά

Η ανάλυση του αγώνα Ουαλία - Βέλγιο

Betarades.gr: Όλα για το στοίχημα.

*Προημιτελική φάση – Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και -αν χρειαστεί- πέναλτι.

* Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στα προκριματικά του EURO 2016, με την Ουαλία να παραμένει αήττητη και με ανέπαφη εστία απέναντι στο Βέλγιο (νίκη 1-0 εντός, ισοπαλία 0-0 εκτός). Για πρώτη φορά συναντιούνται σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

* 12 φορές έχουν κοντραριστεί μέχρι στιγμής οι δύο αντίπαλοι: 5 νίκες για Βέλγιο, 4 νίκες για Ουαλία, 3 ισοπαλίες.

* Ανέπαφη η εστία των Ουαλών στα δύο τελευταία παιχνίδια τους στο φετινό EURO, ανέπαφη η εστία των Βέλγων στα τρία τελευταία ματς στη διοργάνωση.

* Ο Κέβιν Ντε Μπράιν έχει ενεργή εμπλοκή σε 12 γκολ στις ισάριθμες τελευταίες συμμετοχές του με το εθνόσημο (5 γκολ, 7 ασίστ).

ΟΥΑΛΙΑ

Θα έχει συνέχεια το "παραμύθι" για την Εθνική Ουαλίας; Στη δεύτερη συμμετοχή τους σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (μετά το Μουντιάλ 1958) οι Ουαλοί διατρανώνουν το... βρετανικό πείσμα και δηλώνουν αποφασισμένοι να βάλουν δύσκολα στο (φαβορί) Βέλγιο, κλειδώνοντας μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά. Μπορεί να τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Βορειοϊρλανδούς στη φάση των "16", όμως επωφελήθηκαν από το αυτογκόλ των αντιπάλων στο 75ο λεπτό και... βρίσκονται σήμερα εδώ. Διατηρούν ανέπαφη εστία στα δύο τελευταία παιχνίδια τους, αφού είχε προηγηθεί το νικηφόρο 3-0 επί της Ρωσίας για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Θυμίζουμε ότι η Ουαλία προκρίθηκε ως πρώτη του ομίλου της με απολογισμό δύο νικών και μίας ισοπαλίας.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έμεινε μακριά από τα... αντίπαλα δίχτυα στο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία, όμως συνεχίζει να "σέρνει το χορό" για τον πρώτο σκόρερ μαζί με τον Αντουάν Γκριεζμάν (τρία γκολ) και θέλει όσο τίποτα να οδηγήσει την εθνική του ομάδα ακόμα πιο ψηλά. Άλλωστε, οι Ουαλοί έχουν το ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στο Βέλγιο, παραμένοντας αήττητοι και με ανέπαφη εστία στα δύο ματς με τους "κόκκινους διαβόλους" για τα προκριματικά του φετινού EURO. "Από εκείνη τη νύχτα και μετά περάσαμε σε... άλλο επίπεδο. Ήταν μία στιγμή... μετάβασης για εμάς, όμως έκτοτε προσπαθούμε για ακόμα καλύτερα πράγματα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκάρεθ Μπέιλ, αναφερόμενος στο νικηφόρο 1-0 επί των Βέλγων στα προκριματικά.

Ο προπονητής, Κρις Κόουλμαν, σημείωσε από την πλευρά του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: "Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία που μας δίνεται, όπως δηλαδή κάνουμε μέχρι τώρα. Πρόκειται για ένα ακόμα τεράστιο τεστ, αλλά και για μία ακόμα... πρόκληση. Το Βέλγιο αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρισμένες ομάδες σε διεθνές επίπεδο, όμως τους έχουμε αντιμετωπίσει και τους ξέρουμε. Νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από έμας".

Διαθέσιμους και τους 23 παίκτες του έχει ο Κόουλμαν για το σημερινό ματς, καθώς και ο αρχηγός Άσλεϊ Γουίλιαμς (ΑΜ) ξεπέρασε πλήρως το τραύμα στον ώμο που είχε αποκομίσει απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία. Στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Ντέιβις, Τέιλορ, Ράμσεϊ και Βόουκς.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε στη φάση των "16" της Βόρειας Ιρλανδίας με 1-0, με αυτογκόλ των Βορειοϊρλανδών στο 75ο λεπτό.

Στατιστικό: Ήταν το πρώτο Under 2,5 στα τελευταία πέντε παιχνίδια της (επίσημα και φιλικά).

[bookmaker_ad id="20538"]Το Ουαλία - Βέλγιο παίζει στην Goalbet[/bookmaker_ad]

Ουαλία - Βέλγιο: Δείτε το βίντεο με την ανάλυση του αγώνα και το προγνωστικό

* Η Ουαλία δεν έχει δεχθεί γκολ στο α' ημίχρονο των αγώνων στην τελική φάση του φετινού EURO. Μάλιστα, τα τρία γκολ που έχει δεχθεί σημειώθηκαν όλα από παίκτες των αντιπάλων που μπήκαν στο παιχνίδι ως αλλαγή.

ΒΕΛΓΙΟ

Το Βέλγιο, από την πλευρά του, μπήκε με τον πλέον αρνητικό τρόπο στο φετινό EURO (ήττα με 2-0 από Ιταλία στην πρεμιέρα), όμως στη συνέχεια φρόντισε να μας επιβεβαιώσει γιατί η συγκεκριμένη φουρνιά παικτών θεωρείται η καλύτερη της ιστορίας του. "Καθάρισε" με 3-0 την Ιρλανδία για τη 2η αγωνιστική των ομίλων, επικράτησε με 1-0 της Σουηδίας για την 3η αγωνιστική χωρίς να "γκαζώσει" και στους "16" έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους Ούγγρους, κερδίζοντας με 4-0 και έχοντας στις τάξεις του έναν "δαιμονισμένο" Εντέν Αζάρ. Ο αρχηγός της Εθνικής Βελγίου ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας στο ματς με τους Μαγυάρους, καθώς τα έκανε όλα: δημιουργούσε, μοίραζε, έδινε ασίστ και... σκόραρε. Πλέον οι "κόκκινοι διάβολοι" μπαίνουν ως φαβορί (βάσει αποδόσεων) στο σημερινό ματς και έχουν στο μυαλό ότι η Πορτογαλία (περιμένει ήδη στα ημιτελικά) δεν αποτελεί ένα "μεγαθήριο", οπότε ο δρόμος μέχρι τον τελικό είναι ανοικτός.

Αντιμετώπισε ενοχλήσεις ο Αζάρ μετά το ματς, όμως ο Βίλμοτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι κατά 90% θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτοί που δε θα είναι παρόντες σήμερα είναι οι αμυντικοί Βερμάελεν και Φερτόνγκεν. Ο πρώτος ήταν... γνωστός απών (λόγω καρτών), ο δεύτερος στάθηκε πολύ άτυχος στις προπονήσεις μετά το ματς με την Ουγγαρία και έπεσε θύμα τραυματισμού, με τα ρεπορτάζ να μιλούν ακόμα και για τέσσερις μήνες εκτός δράσης.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Βίλμοτς προχώρησε σε ειδική αναφορά στην περίπτωση του Φερτόνγκεν, τονίζοντας: "Τραυματίστηκε στον αστράγαλο και σίγουρα χάνει το υπόλοιπο τουρνουά. Πρόκειται για μία... αθλητική τραγωδία για τον ίδιο και για εμάς. Έχουμε, όμως, τις εναλλακτικές λύσεις". Όσον αφορά το σημερινό ματς, ο τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων" υπογράμμισε: "Έχουμε αφήσει ήδη στο παρελθόν το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά ό,τι κάνουμε καλά μέχρι τώρα. Σίγουρα ο κάθε προπονητής φοβάται για μία άσχημη εμφάνιση της ομάδας του. Μπορεί να συμβεί. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς οι αντίπαλοί μας ξέρουν να αμύνονται σωστά και είναι ικανοί στις αντεπιθέσεις. Πάντως, είμαστε έτοιμοι".

Συμμετείχε κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις ο μέσος Ντεμπελέ και λογικά είναι σε θέση να δώσει το "παρών" στο σημερινό ματς. Όπως προαναφέραμε, σίγουροι απόντες είναι οι αμυντικοί Βερμάελεν (τιμωρημένος) και Φερτόνγκεν (τραυματίας). Το πιθανότερο σενάριο είναι να τοποθετηθεί ο Ντεναγιέρ ως παρτενέρ του Αλντερβάιρελντ στο κέντρο της άμυνας και ο Ζορντάν Λουκάκου να αγωνιστεί ως βασικό αριστερό μπακ. Στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Μενιέ, Βίτσελ, Φελαϊνί και Μπατσουαγί.

Προηγούμενο ματς: Επιβλητική εμφάνιση και εντυπωσιακή νίκη επί της Ουγγαρίας με 4-0 στη φάση των "16". Ο Αλντερβάιρελντ άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, για να ακολουθήσουν στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα τα γκολ των Μπατσουαγί (78'), Αζάρ (79') και Καράσκο (91').

Στατιστικό: Στο 8-0 ο απολογισμός γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια του στο φετινό EURO, τα 7/8 γκολ επιτεύχθηκαν στο β' ημίχρονο των αγώνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία