Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βέλγιο: Στα σχοινιά... η Κλαμπ Μπριζ, με ακμαίο ηθικό οι Κορτράικ και Σιντ Τρούιντεν

Οι αναλύσεις των αγώνων της Α' Βελγίου

** To Typosthes.gr σε συνεργασία με το Betarades.gr σας παρουσιάζουν τις αναλύσεις των αγώνων της Α' Βελγίου.

2η αγωνιστική

Στο χθεσινό παιχνίδι: Γάνδη - Γκενκ 1-0


246. ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ - ΜΑΛΙΝ (19:00)

Γήπεδο:

"Jan Breydelstadion"

Προϊστορία 10ετίας: 4-3-2

Καιρός: 19οC, Αίθριος

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Συνεχίζεται, με τέσσερις αναμετρήσεις, η 2η αγωνιστική για τη φετινή Pro League. Ως το πλέον δυνατό τεστ ενόψει της μεγάλης ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για τον 3ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζει η Κλαμπ Μπριζ το σημερινό ματς με τη Μαλίν. Οι Βέλγοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στη Λεωφόρο, ενώ η αποβολή του Σέρχιο Σάντσεθ στο τέλος του πρώτου μέρους φαινόταν να γέρνει την πλάστιγγα εις βάρος τους. Όμως, το "τριφύλλι" κατάφερε να γυρίσει το ματς κι έτσι η ομάδα του Πρεντόμ βρίσκεται την Τετάρτη με την πλάτη στον τοίχο.

Τα προβλήματα απουσιών παραμένουν, ενώ η πρεμιέρα του πρωταθλήματος συνδυάστηκε με το ατυχές 2-1 από τη Σιντ Τρούιντεν. Παράλληλα, στις 16 Ιουλίου η Κλαμπ Μπριζ ηττήθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ από τη Γάνδη. Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, το σημερινό ματς είναι "must win".

Προηγούμενο ματς: Γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-1, στο πρώτο ματς για τον 3ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποβολή για το "τριφύλλι" στο 43'.

Στατιστικό: Χωρίς νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια της, επίσημα και φιλικά (0-2-4).

Απουσίες (6): Εκτός αποστολής οι Μπολάτ (ΤΕ), Μουνιέ (ΑΜ), Κλαουντεμίρ (ΜΕ), Ρεφαέλοφ (ΜΕ), Καστίγιο (ΕΠ) και Ιμπίνι-Ισέι (ΕΠ).

ΜΑΛΙΝ: Η Μαλίν, από την πλευρά της, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην πρεμιέρα και γνώρισε δίκαιη ήττα με σκορ 3-1. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 50ο λεπτό, με τη μείωση του Φαν Νταμ στο 59' να αποτελεί τη μοναδική έκλαμψη. Πολύ δύσκολη η σημερινή αποστολή, στην ομάδα όμως ποντάρουν στην... παράλληλη σκέψη των γηπεδούχων στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό.

Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εκτός έδρας ήττα από την Οστάνδη με 3-1.

Στατιστικό: Over 2,5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της, επίσημα και φιλικά.

Απουσίες (1): Τραυματίας ο μέσος Ματίς.


269. ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ - ΚΟΡΤΡΑΪΚ (21:00)

Γήπεδο:

"Freethiel-Stadion"

Προϊστορία 10ετίας: 3-2-1

Καιρός: 20οC, Αίθριος

ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ: Μπορεί να έφυγε στην πρεμιέρα με το ατυχές 3-2 από την έδρα της Άντερλεχτ, όμως στην Μπέβερεν πιστώνεται ότι δεν παράτησε το ματς. Δέχθηκε δύο γκολ στο 3' και στο 35', αλλά οι Λανζίλ (71') και Βάνσο (76') έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, με την Άντερλεχτ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Μοναδικός στόχος η νίκη στο σημερινό παιχνίδι, με την Μπέβερεν να είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της απέναντι στην Κορτράικ (3-1-0).

Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εκτός έδρας ήττα από την Άντερλεχτ με 3-2.

Στατιστικό: G/G τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της, επίσημα και φιλικά.

Απουσίες (4): Ανέτοιμος ο Ντεστόρμε (ΕΠ). Στα πιτς οι Ούγκο Σόουζα (ΑΜ), Λούιξ (ΕΠ) και Ντε Παούβ (ΑΜ).

ΚΟΡΤΡΑΪΚ: Ηθικό ακμαιότατο... στο στρατόπεδο της Κορτράικ. Πώς να μην είναι, άλλωστε, θετικό το κλίμα, όταν η ομάδα προέρχεται από το μεγάλο τρίποντο της πρεμιέρας επί της Σταντάρ Λιέγης. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς ήταν ο Σανό, που άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στο 64' (η Σταντάρ είχε ισοφαρίσει στο 50' με εύστοχο πέναλτι).

Όπλο η άμυνα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν να μη δεχθούν ούτε ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία φιλικά του καλοκαιριού.

Προηγούμενο ματς: Πέτυχε τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Σταντάρ Λιέγης με 2-1.

Στατιστικό: Έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια της (φιλικά τα 4 πρώτα).

Απουσίες (3): Τραυματίες οι Ντε Σμετ (ΕΠ), Φαν Λου (ΑΜ 1/0) και Μαχάου (ΜΕ).


270. ΜΟΥΣΚ. ΠΕΡΟΥΒΕΛΤΖ - ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ (21:00)

Γήπεδο:

"Le Canonnier"

Προϊστορία 10ετίας: 2-1-0

Καιρός: 20οC, Αίθριος

ΜΟΥΣΚ. ΠΕΡΟΥΒΕΛΤΖ: Αρνητικές ήταν οι εντυπώσεις από το πρώτο φετινό επίσημο ματς της Μουσκρόν, καθώς έφυγε ηττημένη με σκορ 2-1 από την έδρα της Σαρλερουά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο και η μείωση του σκορ για τη Μουσκρόν ήρθε με αυτογκόλ στο 71ο λεπτό. Βατός ο σημερινός αντίπαλος, όμως ταυτόχρονα βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Το θετικό για τη Μουσκρόν είναι ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εκτός έδρας ήττα από τη Σαρλερουά με σκορ 2-1.

Στατιστικό: G/G και Over 2,5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της, επίσημα και φιλικά.

Απουσίες (0): Θα παραταχθεί πλήρης.

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ: Η Σιντ Τρούιντεν, από την πλευρά της, πέτυχε μία μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα επί της Κλαμπ Μπριζ, με αποτέλεσμα να έρχεται στο σημερινό ματς με την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία στα ύψη. Μάλιστα, της πιστώνεται ότι κέρδισε με ανατροπή, καθώς η Κλαμπ Μπριζ ευτύχησε να προηγηθεί στο 28' και οι Ρουμπέν Φερνάντες (57') και Εντμίλσον Τζούνιορ (74') γύρισαν το ματς στην επανάληψη. Πολύ καλή η εικόνα της ομάδας και στα φιλικά του καλοκαιριού, όπου ξεχώρισε το νικηφόρο 4-0 επί της Τσάρλτον (18/07).

Προηγούμενο ματς: Πέτυχε την εντός έδρας νίκη επί της Κλαμπ Μπριζ με 2-1. Αποβολή για τον Εντμίλσον Τζούνιορ στο 78'.

Στατιστικό: Αήττητη στα πέντε φετινά παιχνίδια της (2-3-0, φιλικά τα τέσσερα πρώτα).

Απουσίες (1): Τιμωρημένος ο μέσος Εντμίλσον Τζούνιορ (1/1).


271. ΟΣΤΑΝΔΗ - ΒΕΣΤΕΡΛΟ (21:00)

Γήπεδο:

"Albertparkstadion"

Προϊστορία 10ετίας: 3-1-0

Καιρός: 18οC, Αίθριος

ΟΣΤΑΝΔΗ: Έχοντας και την εντός έδρας παράδοση με το μέρος της, η Οστάνδη θα προσπαθήσει σήμερα να διπλασιάσει τις νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα. Απόλυτα δίκαιο το νικηφόρο 3-1 της πρεμιέρας επί της Μαλίν, με τους Χονκχέερε (22') και Κανεσίν (50') να της δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων και τον Σιανί να... βάζει τα πράγματα στη θέση τους στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-1 (η μείωση για τη Μαλίν είχε γίνει στο 59'). Η νίκη αυτή πήρε τη σκυτάλη από τις ήττες από Ζούλτε Βάρεγκεμ και Λιλ στα δύο τελευταία φιλικά του καλοκαιριού.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας της Μαλίν με 3-1.

Στατιστικό: G/G και Over 2,5 τα 5/6 φετινά παιχνίδια της (φιλικά τα τέσσερα πρώτα).

Απουσίες (6): Εκτός αποστολής οι Ντε Σούτερ (ΑΜ), Λουισίν (ΑΜ), Κουσεμάν (ΜΕ), Κουλιμπαλί (ΕΠ), Λέμπα (ΕΠ) και Μπλάζεβιτς (ΕΠ).

ΒΕΣΤΕΡΛΟ: Η Βέστερλο, τέλος, θα επιδιώξει το παρθενικό της τρίποντο στη φετινή Pro League, με το πρόσημο από το ισόπαλο 1-1 της πρεμιέρας απέναντι στην πρωταθλήτρια Γάνδη να είναι μάλλον θετικό. Ο Αουλάντ της έδωσε το προβάδισμα στο 20ο λεπτό και η Γάνδη ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι στο 45'. Αν, μάλιστα, δεν αποβάλλονταν ο Κουλς στο 57', ίσως η Βέστερλο να είχε πάρει και το τρίποντο. Υπενθυμίζουμε ότι το σερί στα έξι φιλικά του καλοκαιριού ήταν στο 3-2-1.

Προηγούμενο ματς: Έμεινε στο ισόπαλο 1-1 στην εντός έδρας συνάντηση με τη Γάνδη. Αποβολή για τον Κουλς στο 57ο λεπτό.

Στατιστικό: Ισόπαλα τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της (φιλικά τα δύο πρώτα).

Απουσίες (4): Τιμωρημένος ο αμυντικός Κουλς (1/0). Τραυματίες οι ΜακΝτόναλντ (ΕΠ), Φερσούρεν (ΜΕ) και Χάτζιτς (ΜΕ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
Aνάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών σχεδίων και εταιρειών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων...
Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας