Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη (Ευρ. Σούπερ Καπ): Ισπανικός "εμφύλιος" στην Τιφλίδα

Οι αναλύσεις του αγώνα Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη

** To Typosthes.gr σε συνεργασία με το Betarades.gr σας παρουσιάζουν την ανάλυση του αγώνα Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη.

Στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κοντράρονται ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ με τον κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ. Το παιχνίδι γίνεται σε ουδέτερη έδρα και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και -αν χρειαστεί- πέναλτι.


175. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ (21:45)

* Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2006, με τη Σεβίλλη να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας με 3-0.

* Αυτή είναι και η μοναδική κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου από τους Σεβιγιάνους, ενώ η Μπάρτσα μετρά ήδη 4 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (1992, 1997, 2009 και 2011).

Γήπεδο:

"Boris Paichadzis Erovnuli Stadioni"

Προϊστορία 10ετίας (ανεξαρτήτως έδρας): 15-6-4

Καιρός: 29οC, Αίθριος

Τηλεοπτική μετάδοση: ΟΤΕ SPORT 1

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Αμιγώς ισπανικό χρώμα έχει το φετινό Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, με την Τιφλίδα να ντύνεται στα γιορτινά της για να φιλοξενήσει τη μεγάλη κόντρα της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλλη. Οι εν ενεργεία κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ έρχονται αντιμέτωποι με τους αντίστοιχους του Γιουρόπα Λιγκ, σε ένα "repeat" της κόντρας του 2006, που είχε βρει θριαμβεύτρια τη Σεβίλλη.

Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στη Γεωργία με τον Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της, αλλά με μεγάλους απόντες τους Ζόρντι Άλμπα και Νεϊμάρ. Παράλληλα, οι δύο νεοαποκτηθέντες της ομάδας, Αλέιτς Βιδάλ και Αρντά Τουράν, δεν έχουν δικαιώμα συμμετοχής πριν τον προσεχή Ιανουάριο. Έτσι, ο Λουίς Ενρίκε θα τοποθετήσει το Ζερεμί Ματιέ σε ρόλο αριστερού μπακ και τον Πέδρο στην τριπλέτα της επίθεσης.

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: "Δε μου δημιουργεί κάποια ιδιαίτερη αίσθηση ο τίτλος του φαβορί. Ο στόχος μας είναι απλός: να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους". Να θυμίσουμε ότι οι "μπλαουγκράνα" έδωσαν το "παρών" στο International Champions Cup των ΗΠΑ, όπου κέρδισαν μόνο τους ΛΑ Γκάλαξι και ηττήθηκαν από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φιορεντίνα και Τσέλσι (στα πέναλτι). Το τελευταίο φιλικό ήταν αυτό της Τετάρτης με τη Ρόμα.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση της Ρόμα με 3-0.

Στατιστικό για στοίχημα: Το 3-0 επί της Ρόμα πήρε τη σκυτάλη από 4/4 G/G και Over 2,5 στο International Champions Cup.

Απουσίες (4): Τραυματίες οι Ζόρντι Άλμπα (αριστερό μπακ) και Νεϊμάρ (ΕΠ). Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Αρντά Τουράν (εξτρέμ) και Αλέιτς Βιδάλ (δεξί μπακ-χαφ).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Τερ Στέγκεν - Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Ματιέ - Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς - Πέδρο, Μέσι, Σουάρες.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Η Σεβίλλη, από την πλευρά της, έρχεται ως αουτσάιντερ στο μεγάλο σημερινό ματς, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί έναν αντίπαλου που... απλά συμπληρώνει το κάδρο. Ίσα-ίσα, η ομάδα του Ουνάι Έμερι έχει πετύχει ένα μοναδικό άθλο την τελευταία διετία, βάζοντας στο τσεπάκι της (για δεύτερη φορά μετά την περίοδο 2006-2007) δύο κολλητές κούπες Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ανδαλουσιάνοι πήραν απευθείας εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της κατάκτησης της ευρωπαϊκής κούπας και στην περσινή Πριμέρα Ντιβιζιόν κατετάγησαν 5οι.

Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο μπορεί η ομάδα να έχασε το σημείο αναφοράς στην επίθεση, τον Κολομβιανό φορ Κάρλος Μπάκα (πουλήθηκε στη Μίλαν), αλλά και τον Αλέιτς Βιδάλ (μετακινήθηκε στη σημερινή αντίπαλο), όμως φρόντισε να ενισχυθεί περαιτέρω σε όλες τις γραμμές. Εννιά τα νέα πρόσωπα και πιο συγκεκριμένα οι αμυντικοί Ραμί, Μαριάνο και Εσκουδέρο, οι μέσοι Ενζόνζι, Κρον-Ντέλι, Κονοπλιάνκα και Ιβάν Λόπεθ και οι επιθετικοί Κακουτά και Ιμόμπιλε (δανεικός από Ντόρτμουντ).

Ερχόμενοι στο σημερινό ματς, ο Έμερι καλείται να κάνει αλχημείες στην αμυντική γραμμή, όπου έχει... πέσει περονόσπορος. Ο Κολοτζιέτζακ είναι προσβεβλημένος από γαστρεντερίτιδα και το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Καρίσο και Παρέχα είναι "off". Τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες συνέθεσαν τη συγκομιδή στον κύκλο των καλοκαιριών φιλικών.

Προηγούμενο ματς: Έμεινε στο ισόπαλο 1-1 σε φιλική αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στατιστικό για το Πάμε Στοίχημα : Under 2,5 τα 3 τελευταία φιλικά της.

Αμφίβολοι (1): Στο 50-50 ο κεντρικός αμυντικός Ραμί.

Απουσίες (5): Προσβλήθηκαν από γαστρεντερίτιδα ο αμυντικός Κολοτζιέτζακ και ο μέσος Ενζόνζι. Τραυματίες οι αμυντικοί Παρέχα και Καρίσο και ο μέσος Κριστόφορο.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ρίκο - Μαριάνο, Κόκε, Κριτσόβιακ, Τρεμουλινά - Ιμπόρα, Κρον-Ντέλι - Ρέγες, Μπανέγα, Βιτόλο - Γκαμεϊρό.


  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ