Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σούπερλιγκ: Για το "5Χ5" ο Ολυμπιακός, με αλλαγές ο Ηρακλής

Οι αναλύσεις των αγώνων της Σούπερλιγκ

Το Typosthes.gr σε συνεργασία με το Betarades.gr σας παρουσιάζουν τις αναλύσεις των αγώνων της Σούπερλιγκ.

5η αγωνιστική

Στοιχημάτισε σε όλα τα παιχνίδια της Σούπερλιγκ στον Stoiximan


611. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (16:00)

Γήπεδο: "Δημοτικό Μυτιλήνης"

Συνολική προϊστορία: 2-1-0

Καιρός: 29οC, αίθριος

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

*Στα τελευταία 5 ματς μεταξύ των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας, οι εκάστοτε γηπεδούχοι επικράτησαν τέσσερις φορές (από δύο κάθε ομάδα).

*Μόλις ένα γκολ έχει σκοράρει η Καλλονή σε τέσσερα ματς.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (14η): Μπορεί να μην έχει την ικανότητα να σκοράρει, τουλάχιστον όμως φροντίζει να μη δέχεται γκολ. Για πρώτη φορά φέτος η Καλλονή κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα κόντρα στον Πανθρακικό την Τετάρτη και πήρε δεύτερη σερί ισοπαλία μετά το 1-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ανάξιο σχολιασμού το παιχνίδι, διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, με τις ομάδες ούτως ή άλλως να μη διαθέτουν την ποιότητα για να προσφέρουν κάτι καλό ως θέαμα.

Με αμιγώς αμυντικογενείς προθέσεις παρέταξε την ομάδα του ο Θαλής Θεοδωρίδης, ειδικά στο δεύτερο μέρος η Καλλονή δεν πέρασε τη σέντρα. «Η απόδοση μας δεν ήταν αυτή που θα ήθελα, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η βαθμολογική συγκομιδή παίζει πιο σημαντικό ρόλο. Θα μπορούσαμε να προηγηθούμε, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν καλοί. Παίξαμε ανορθόδοξα και όχι όπως είχαμε προετοιμαστεί», εξήγησε ο Έλληνας κόουτς. Οι δύο σερί ισοπαλίες πάντως έχουν αλλάξει το κλίμα στους νησιώτες, οι οποίοι σήμερα ενισχυμένοι απ’ την επιστροφή των Κεϊτά (ΜΕ 3/0) και Ούκα (ΑΜ 2/0) θα παλέψουν για την πρώτη φετινή νίκη.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 για την Καλλονή κόντρα στον Πανθρακικό.

Στατιστικό για στοίχημα: 3/4 NG μετράει η Καλλονή.

Απουσίες (2): Τραυματίες οι Μάρκοβιτς (ΕΠ 2/0) και Βαλιός (ΑΜ).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Χογκ – Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Κρολ – Καλτσάς, Κεϊτά – Μπαργκάν, Ελιακόπουλος, Γεωργίου – Μανούσος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (5ος): Δεύτερη φετινή εντός έδρας γκέλα για τον Παναιτωλικό την Τρίτη κόντρα στη Βέροια. Έμεινε στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο στο Αγρίνιο. Η εμφάνιση πάντως, της ομάδας του Λιονέλ Πόντες δεν ήταν κακή, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, «πλήρωσε» ένα «νεκρό» διάστημα στο δεύτερο μέρος, όταν και δέχτηκε το γκολ. Δίκαια ισοφάρισε, θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή μέχρι το φινάλε.

«Η ομάδα είναι νέα όχι μόνο σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας και παικτών, αλλά και σε ηλικία των παικτών. Για αυτό υπάρχουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Μέσω των προπονήσεων βελτιωνόμαστε. Λάθη πάντα θα υπάρχουν», επεσήμανε ο Πόντες, ο οποίος σημείωσε ότι μένει μια πίκρα για την ισοπαλία. Άλλωστε, έχοντας μέχρι στιγμής τα 3/4 ματς εντός έδρας, η συγκομιδή των 7 πόντων δεν είναι αυτή που θα περίμεναν στο Αγρίνιο. Στη μοναδική έξοδο του, ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα απ’ τον Αστέρα Τρίπολης (0-2). Επιστρέφει ο Ντιέγκο Μπεχαράνο (ΑΜ).

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε σε όλη τη χώρα η απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ να κινηθεί νομικά εναντίον του οπαδού που πέταξε ένα ποτήρι καφέ σε παίκτη της Βέροιας.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 για τον Παναιτωλικό κόντρα στη Βέροια. Ο Ναζλίδης στο 77’ το 0-1 για τη Βέροια, στο 82’ ισοφάρισε ο Παναιτωλικός με τον Ρομέρο.

Στατιστικό: Σκόραρε σε όλα τα ματς μέχρι στιγμής ο Παναιτωλικός.

Απουσίες (3): Ανέτοιμοι οι Κόρστιενς (ΑΜ) και Καμαρά (ΕΠ 1/0), τραυματίας ο Ρουσκουγιέδα (ΜΕ 3/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-1-1: Στεφανάκος – Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Κουτρομάνος – Μάκος, Ντάνι Μπεχαράνο, Βιγιαφάνες, Κάπελ – Ρομέρο – Μαρκόφσκι.


612. ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 – ΞΑΝΘΗ (18:30)

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"

Συνολική προϊστορία: 4-2-2

Καιρός: 24οC, σφοδρή βροχόπτωση (πιθανή καταιγίδα)

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1

*Σαφέστατο προβάδισμα έχει ο Ηρακλής στην προϊστορία ως γηπεδούχος με την Ξάνθη σε όλες τις διοργανώσεις. Σε σύνολο 27 αγώνων μετράει 17 νίκες, 8 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ οι Θρακιώτες πανηγύρισαν μόλις δύο φορές (η μία για τη Σούπερλιγκ), στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2009-2010.

*Στα τελευταία 5/9 παιχνίδια των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης σημειώθηκαν τουλάχιστον 4 γκολ. Στο ένα εξ αυτών σημειώθηκαν 7 (Ξάνθη-Ηρακλής 4-3 το 2009)!

ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 (12ος): Ολοένα και χειρότερες είναι οι εντυπώσεις που αφήνει ο Ηρακλής στο πέρασμα των αγώνων. Οι κυανόλευκοι έκαναν με διαφορά της δεύτερης, τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση την Τρίτη εκτός έδρας κόντρα στον Πλατανιά, είχαν παθητικό ρόλο σε όλο το ματς, δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου, στα τελευταία 20 λεπτά δέχτηκαν ασφυκτική πίεση (απ’ το 85’ έπαιζαν με 10). Δεν άξιζε ούτε την ισοπαλία ο Ηρακλής, οι άνθρωποι του οποίου εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία, τα οποία όμως φάνηκαν απλές δικαιολογίες.

Δε «βγήκε» στον Παπαδόπουλο το σχήμα με τρεις χαφ, αφού απ’ τη μία δεν έλεγχε το ρυθμό, ενώ απ’ την άλλη η μπάλα δεν κυκλοφόρησε σωστά. Παντελώς ακίνδυνος επιθετικά ο «γηραιός», στο δεύτερο μέρος γύρισε πολύ πίσω, ουσιαστικά έπαιξε για να μη χάσει. «Δε μας αρέσει το ότι δεν παίξαμε ποδόσφαιρο. Ο βαθμός όμως θα μας βοηθήσει. Δεν είναι κακός, αλλά δεν μας ικανοποιεί. Θέλουμε νίκες, όμως θα μας βοηθήσει πολύ ψυχολογικά», επεσήμανε ο Έλληνας κόουτς.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σήμερα ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα, με τους Σαραμαντά, Μακρή, Χαντί, Τσιλιανίδη και Λουκίνα να είναι οι επικρατέστεροι για τις θέσεις των Καρλίτος, Ιντζόγλου, Πασά, Πουρτουλίδη και Βέλλιου αντίστοιχα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 για τον Ηρακλή κόντρα στον Πλατανιά την Τρίτη.

Στατιστικό: 4/4 Under 1,5 και NG μετράει ο Ηρακλής.

Απουσίες (3): Τραυματίες οι Περόνε (ΕΠ 3/1) και Μπουλούτ (ΜΕ 2/0), τιμωρημένος ο Μπαρτολίνι (ΑΜ 3/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Περνίς – Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Στάμου, Σαραμαντάς – Λαζάρ, Μακρής – Χαντί, Τσιλιανίδης, Κυριακίδης – Λουκίνας.

ΞΑΝΘΗ (11η): Δε θα μπορούσε να συνεχιστεί εσαεί το αήττητο σερί της Ξάνθης, ούτε φυσικά το μηδενικό παθητικό. Οι Θρακιώτες τα υπέστησαν όλα μαζί την Τρίτη κόντρα στον Ολυμπιακό, με το τελικό 1-3 να είναι μάλλον δίκαιο. Καλή εμφάνιση για την ομάδα του Λουτσέσκου στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να πάει στο ημίχρονο με το 0-0, στο φινάλε όμως δέχτηκε το 0-1 απ’ το εκπληκτικό σουτ του Ντουρμάζ. Ισοφάρισε άμεσα στο δεύτερο 45λεπτο, εντούτοις στη συνέχεια δεν είχε τις λύσεις στον επιθετικό οίστρο των ερυθρολεύκων.

Εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία ο Λουτσέσκου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο διαιτητής επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα (για τη φάση του πέναλτι του Ολυμπιακού, αλλά και ένα πέναλτι που ζήτησε πριν η Ξάνθη). Έπειτα απ’ την κλήση του όμως σε απολογία απ’ τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ο Ρουμάνος τα… μάζεψε: «Βλέποντας ξανά την επίμαχη φάση σε βίντεο, πιστεύω ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή χωρίς να είναι αυτή αποκλειστικά υπεύθυνη στη διαμόρφωση του αποτελέσματος».

Σήμερα η Ξάνθη επιστρέφει στα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια, με αντίπαλο τον Ηρακλή, που είναι στα «μέτρα» της. Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό απ’ όσα μας έχει δείξει μέχρι στιγμής, δηλαδή πολύ «σφιχτή» αμυντική λειτουργία και προσπάθεια απειλής στις αντεπιθέσεις. Αυτό που έκανε και στο Περιστέρι εναντίον του Ατρομήτου. Επιστρέφει ο Μπέρτος (ΑΜ 3/0).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα για την Ξάνθη με 1-3 απ’ τον Ολυμπιακό. Προηγήθηκαν οι ερυθρόλευκοι με τον Ντουρμάζ στο 42’, ισοφάρισε η Ξάνθη με τον Ντιμιτρόφ στο 50’, στο 65’ το 1-2 με πέναλτι του Φορτούνη. Ο ίδιος παίκτης στο 68’ το 1-3.

Στατιστικό: Δε δέχτηκε γκολ στα 3/4 ματς η Ξάνθη.

Απουσίες (0): Πλήρης η αποστολή.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Τσενάμο – Μπέρτος, Φλίσκας, Καρυπίδης, Γουάλας – Παπαστεριανός, Λουσέρο – Σολτάνι, Βασιλακάκης, Ντιμιτρόφ (Ερέα) – Καπετάνος.


613. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (20:30)

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Συνολική προϊστορία: 5-2-0

Καιρός: 25οC, βροχόπτωση

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

*Αήττητος ο Ολυμπιακός εντός έδρας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε σύνολο 23 αγώνων για όλες τις διοργανώσεις, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στους 19, τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα. Από 4/5 σερί εντός έδρας νίκες προέρχεται ο Ολυμπιακός εις βάρος των Ηπειρωτών (πέρυσι 2-2).

*Τουλάχιστον 2 γκολ σημείωσε ο Ολυμπιακός στα τελευταία 15 εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1ος): Στο πιο δύσκολο μέχρι στιγμής παιχνίδι της Σούπερλιγκ, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Κόντρα στην Ξάνθη οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλές επιθετικές εμπνεύσεις χάρη στους φορμαρισμένους Ντουρμάζ και Φορτούνη, τελείωσαν το ματς με 13 τελικές προσπάθειες (μόλις 4 ο αντίπαλος), δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα αμυντικά προβλήματα. Απόλυτα δίκαιο το 1-3, το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, ωστόσο απ’ το 70’ και έπειτα οι Πειραιώτες άρχισαν σταδιακά να κατεβάζουν ρυθμό.

«Μετά από ένα ματς της Ευρώπης έπρεπε να διώξουμε την ψυχολογική κούραση που είχαμε από τον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου και αυτό κάναμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι με συγκέντρωση και πήραμε μία δίκαιη νίκη με 3-1 και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει 4 και 5 γκολ. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και πήραμε τη νίκη», επεσήμανε ο ικανοποιημένος Μάρκο Σίλβα, ο οποίος εξήρε τη σούπερ απόδοση του Ντουρμάζ, ο οποίος δείχνει αναγεννημένος.

Σήμερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας το μυαλό του και στο ματς της Τρίτης εκτός έδρας με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδεχομένως να γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρη η παρουσία του Σαλίνο στα δεξιά της άμυνας, απόντος του Ελαμπντελαουί, αλλά και του Μποτία στο κέντρο της, αντί του τραυματία Ντα Κόστα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση για τον Ολυμπιακό με 1-3 επί της Ξάνθης. Προηγήθηκαν οι ερυθρόλευκοι με τον Ντουρμάζ στο 42’, ισοφάρισε η Ξάνθη με τον Ντιμιτρόφ στο 50’, στο 65’ το 1-2 με πέναλτι του Φορτούνη. Ο ίδιος παίκτης στο 68’ το 1-3.

Στατιστικό: 4/5 Over 2,5 μετράει ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Απουσίες (7): Τραυματίες οι Μπουχαλάκης (ΜΕ 1/1), Φουστέρ (ΜΕ 1/0), Ντομίνγκες (ΜΕ 3/1) και Ντα Κόστα (ΑΜ 5/0), ανέτοιμος ο Μανιάτης (ΜΕ), εκτός επιλογών ο Πουλίδο (ΕΠ), εκτός για λόγους ξεκούρασης ο Ελαμπντελαουί (ΑΜ 5/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ρομπέρτο – Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού – Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο – Ντουρμάζ, Φορτούνης, Πάρντο (Ερνάνι) – Ιντέγε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (6ος): «Κάστρο» στους «Ζωσιμάδες» χτίζει και φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα, που μετά τον ΠΑΟΚ (3-1), κέρδισε και τον Ατρόμητο! Πιστός στις συνήθειες του κόντρα στους πιο «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου ο «Άγιαξ», πήρε τη δεύτερη νίκη της σεζόν με 1-0, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε χάρη στο πολύ όμορφο γκολ του Τσουκαλά στο πρώτο μέρος. Σε τρελά κέφια ο ηγετικός μέσος Τσάβες, έκανε… παπάδες για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι πάντως κινδύνευσαν αρκετά στο πρώτο μέρος (δύο δοκάρια ο Ατρόμητος). Είχαν ευκαιρίες για το 2-0 στο δεύτερο 45λεπτο, κράτησαν όμως το 1-0 μέχρι το φινάλε.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις και από τις δύο ομάδες για γκολ, οι δικές μας ευκαιρίες όμως ήταν ποδοσφαιρικές. Ο Ατρόμητος μας απείλησε κυρίως με περιφερειακά σουτ και με στημένα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος», επεσήμανε ο κόουτς Πετράκης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Στο Καραϊσκάκη πάμε για το καλύτερο δυνατό». Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ηττήθηκε πέρυσι απ’ τον Ολυμπιακό (2-2 εκτός, νίκη 3-1 εντός). Επιστρέφουν οι πολύτιμοι Μιχαήλ (ΑΜ 3/0) και Τζημόπουλος (ΑΜ 3/0), πλήρης η αποστολή.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση για τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 επί του Ατρομήτου. Σκόρερ ο Τσουκαλάς στο 29’.

Στατιστικό: 3/4 G/G ο ΠΑΣ Γιάννινα στη φετινή Σούπερλιγκ.

Απουσίες (0): Πλήρης η αποστολή.

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Βελλίδης – Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες – Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσάβες – Μανιάς, Ίλιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ