Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καλλονή - ΠΑΟΚ: "Ψυχολογικά μπλοκαρισμένος" ο δικέφαλος

Η ανάλυση των αγώνων της Superleague

12η αγωνιστική

Αποτελέσματα αγωνιστικής: Ατρόμητος – Πανθρακικός 1-2, Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Ηρακλής – Παναθηναϊκός 1-0, ΑΕΚ – Παναιτωλικός 2-0, Πλατανιάς – Βέροια 0-0, Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-0, Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1


1277. ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΑΟΚ (19:30)

Γήπεδο: "Δημοτικό Μυτιλήνης"

Προϊστορία δεκαετίας: 0-0-2

Καιρός: 9οC, καθαρός

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1

*Αήττητος ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλλονή, μετράει 3/4 νίκες, όλα τα ματς συνοδεύτηκαν από G/G, τα τρία και από Over 2,5.

*Χωρίς νίκη η Καλλονή στα τελευταία 7 ματς για όλες τις διοργανώσεις, μετράει ρεκόρ 0-2-5.

*Τα περισσότερα Over 2,5 της Σούπερλιγκ μετράει ο ΠΑΟΚ, συνολικά 8 σε 11 αγωνιστικές.

ΚΑΛΛΟΝΗ (15η): Μ’ ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι ολοκληρώνεται η 12η αγωνιστική της Σούπερλιγκ. Στη Μυτιλήνη η Καλλονή υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και θέλει να πάρει τη νίκη που θα της επιτρέψει να καλύψει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία και να τονώσει την ψυχολογία της ενόψει της συνέχειας. Καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας παραμένει η νησιωτική ομάδα, που αποτελεί μια απ’ τις απογοητεύσεις της σεζόν. Μετράει ρεκόρ 1-4-6 με γκολ 10-16, «πληρώνει» το γεγονός ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Εκεί έχει ρεκόρ 1-3-2, δέχτηκε γκολ στα 5/6 ματς, κόντρα μάλιστα σε βατούς αντιπάλους.

Το σημερινό είναι το πρώτο ματς με μεγάλη ομάδα, με το πρόγραμμα που ακολουθεί να είναι «βουνό» για την Καλλονή, που καλείται να αντιμετωπίσει κατά σειρά τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητο (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Ηρακλή (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και Αστέρα Τρίπολης (εκτός), παιχνίδια όπου η ισοπαλία θα αποτελεί επιτυχία! Είναι μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες στο επιθετικό κομμάτι, ενώ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη αμυντικά, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Προέρχεται απ’ το εκτός έδρας 2-1 απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα δίκαιο αποτέλεσμα, που κατέδειξε για ακόμη μια φορά τις αδυναμίες της.

«Όταν δεν παίρνεις βαθμό ή βαθμούς και όσο περνούν οι αγωνιστικές η ανάγκη να κάνεις κάτι καλό για να πάρεις βαθμό ή βαθμούς είναι μεγαλύτερη. Ειδικά κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΟΚ, μέσα στην έδρα μας, η ανάγκη για το τρίποντο είναι μεγάλη», επεσήμανε ο Θαλής Θεοδωρίδης. Απρόοπτο προέκυψε με τον Χογκ, ο οποίος θα λείψει σήμερα, θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ θα πάρει ο Δαύκος. Επιστρέφει ο Μάρκοβιτς (ΕΠ 2/0).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα για την Καλλονή με 2-1 απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Προηγήθηκαν οι Ηπειρώτες στο 7’ με τον Μανιά, ισοφάρισε η Καλλονή στο 64’ με τον Μπαργκάν, το 2-1 ξανά ο Μανιάς στο 79’.

Στατιστικό για στοίχημα: Δέχτηκε γκολ στα 5/6 εντός έδρας ματς η Καλλονή.

Απουσίες (4): Τραυματίες οι Βαλιός (ΑΜ), Ελλιακόπουλος (ΜΕ 5/0) και Χογκ (ΤΕ 10/0), τιμωρημένος ο Ούκα (ΑΜ 9/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Δαύκος – Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Κρολ – Καλτσάς, Κεϊτά – Μπαργκάν, Σάμπα, Γεωργίου – Μανούσος.

*Μόλις δύο νίκες μετράει ο ΠΑΟΚ σε 10 εκτός έδρας ματς φέτος για όλες τις διοργανώσεις. Τις πήρε κόντρα σε Βέροια (0-3) και Ατρόμητο (1-2), μετράει ρεκόρ 2-4-4 (8/10 G/G).

ΠΑΟΚ (6ος): Τη νίκη που θα του προσφέρει ηρεμία αναζητά απόψε στη Μυτιλήνη ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος έρχεται από τρεις σερί εντός έδρας μετριότατες εμφανίσεις με Πανθρακικό (3-3), Παναιτωλικό (0-0) και Καμπάλα (0-0), το σερί του χωρίς νίκη διευρύνεται στα πέντε ματς, αν υπολογίσουμε και τις εκτός έδρας ήττες από Αστέρα Τρίπολης (2-1) και Κράσνονταρ (2-1). «Καζάνι» που βράζει οι ασπρόμαυροι, ο κόσμος αποδοκίμασε και μετά το τέλος του αγώνα με την Καμπάλα την Πέμπτη, ο οποίος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθότι ο ΠΑΟΚ ήταν ήδη αποκλεισμένος. Προβλέψιμος, χωρίς φαντασία και επιθετικό οίστρο ο δικέφαλος, προσέθεσε ακόμη μια μέτρια παρουσία στο ενεργητικό του.

Μείζον θέμα προέκυψε με τον Μπερμπάτοφ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος τη στιγμή της αντικατάστασης του, δεν κοίταξε καν προς τον πάγκο, αποχώρησε για αποδυτήρια και στη συνέχεια έφυγε απ’ το γήπεδο εν ώρα αγώνα! Τους «κούφανε» όλους ο Τούντορ, τονίζοντας ότι είδε απ’ τους παίκτες όλα όσα περίμενε: «Μου άρεσε η αυτοθυσία, τα τρεξίματα, το κουράγιο και η ψυχολογία. Κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε και την Δευτέρα περιμένω να σκοράρουμε». Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, ο Κροάτης σημείωσε: «Υπάρχει ψυχολογικό μπλοκάρισμα στην ομάδα. Πρέπει να δούμε το κομμάτι των χαμένων ευκαιριών. Είναι ομάδα έδρας που είναι δύσκολο να την κερδίσεις».

Συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη είχε ο Τούντορ το βράδυ της Πέμπτης μετά το ματς, οι δυο τους συζήτησαν τους λόγους της αγωνιστικής καθίζησης του ΠΑΟΚ και τους τρόπους αντίδρασης. Προς το παρόν «βγαίνει» προς τα έξω ένα κλίμα εμπιστοσύνης προς τον Κροάτη, ο οποίος όμως είναι λες και δίνει εξετάσεις κάθε εβδομάδα. Στο -7 απ’ την ΑΕΚ πλέον, σήμερα η νίκη είναι απόλυτα απαραίτητη.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 0-0 για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Καμπάλα για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στατιστικό: Χωρίς νίκη ο ΠΑΟΚ στα τελευταία πέντε ματς για όλες τις διοργανώσεις, προέρχεται από τρεις διαδοχικές εντός έδρας ισοπαλίες.

Απουσίες (5): Τραυματίες οι Βίτορ (ΑΜ 17/2), Χαρίσης (ΜΕ 4/0), Ρικάρντο Κόστα (ΑΜ 19/1), Μπερμπάτοφ (ΕΠ 11/3) και Κίτσιου (ΑΜ 12/1).

Πιθανή ενδεκάδα 3-5-2: Γλύκος – Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Σκόνδρας – Ροντρίγκες (δεξιά), Τζιόλης, Σάμπο, Κάτσε, Λέοβατς (αριστερά) – Μακ, Αθανασιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ