Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η αγγλική "μητέρα των μαχών" σε... ευρωπαϊκό επίπεδο

Η ανάλυση του αγώνα Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γ. από το Betarades.gr!

Φάση των "16" - Πρώτος αγώνας

* Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ακολουθεί επαναληπτικός στο "Ολντ Τράφορντ" την ερχόμενη εβδομάδα


2119. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. (22:05)

* Για πρώτη φορά συναντιούνται οι δυο τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει επικρατήσει στις πέντε τελευταίες συναντήσεις της με τη Λίβερπουλ (τέσσερα ματς για Πρέμιερ Λιγκ κι ένα φιλικό).

* Στο 4-7-5 το σερί της Λίβερπουλ σε 16 ευρωπαϊκούς "εμφύλιους" με συμπατριώτισσες ομάδες (4-3-1 εντός έδρας), στο 5-1-1 το αντίστοιχο σερί για τη Γιουνάιτεντ (2-0-1 εκτός έδρας).

* Αναμέτρηση Νο 195 είναι η σημερινή για τις δύο ομάδες (επίσημα και φιλικά ματς), η Γιουνάιτεντ υπερτερεί με 79 νίκες έναντι 64 της Λίβερπουλ (51 ματς έληξαν ισόπαλα).

Γήπεδο:

 "Anfield"

Διαιτητής: Carlos Velasco Carballo (Ισπανία)

Προϊστορία 10ετίας: 6-2-5

Καιρός: 4οC, Αραιή συννεφιά

Τηλεοπτική μετάδοση: ΟΤΕ SPORT 2

Στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ: Μάντσεστερ Γιουν. - Λίβερπουλ 3-1, Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουν. 0-1

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Η "μητέρα των μαχών" του αγγλικού ποδοσφαίρου μεταφέρεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η κληρωτίδα για τους "16" του φετινού Γιουρόπα Λιγκ έφερε αντιμέτωπες τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κια απόψε οι δύο τους κοντράρονται στο "Άνφιλντ" στο πρώτο "ημίχρονο" των μεταξύ τους συναντήσεων. Οι γηπεδούχοι καλούνται να βάλουν τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων απέναντι στους "κόκκινους διαβόλους", έχοντας ηττηθεί και στα δύο φετινά μεταξύ τους ματς για την Πρέμιερ Λιγκ. Έρχονται, βέβαια, στο σημερινό ματς από ένα σερί τριών νικών σε επίπεδο πρωταθλήματος, ενώ μεσολάβησε και η απώλεια της κούπας του Λιγκ Καπ από τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ βρίσκεται στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ με 44 βαθμούς (κι ένα ματς λιγότερο), στο -3 από τη σημερινή αντίπαλο (που ενδέχεται να σηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή ζώνη).

Στη φάση των "16" του φετινού Γιουρόπα Λιγκ η ομάδα του Κλοπ απέκλεισε την Άουγκσμπουργκ με μία ισοπαλία (0-0 εκτός) και μία νίκη (1-1 εντός), ενώ στη φάση των ομίλων έτρεξε ένα αήττητο σερί 2-4-0. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Κλοπ παρουσίασε την ιδανική συνταγή για τον αποκλεισμό της Γιουνάιτεντ, τονίζοντας: "Όλοι πρέπει να δείξουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι. Χρειάζονται να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και στα δύο ματς και φυσικά χρειαζόμαστε και τη στήριξη του κοινού μας. Γνωρίζετε πολύ καλά πόσο σημαντική θεωρώ την επιρροή από τον κόσμο".

Κανονικά διαθέσιμοι ο επιθετικός Στάριτζ και ο μπακ Ναθάνιελ Κλάιν, που ξεκουράστηκαν στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Ο Κλοπ θα επαναφέρει τον Κλάιν στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Μορένο να αγωνίζεται στα αριστερά. Λογικά θα προτιμήσει τον Λαλάνα αντί του Μίλνερ (είναι ούτως ή άλλως αμφίβολος), προκειμένου να δώσει ένα πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του. Ο Στάριτζ έχει προβάδισμα έναντι του Οριγκί για τη γραμμή κρούσης. Στο όριο των καρτών βρίσκεται ο αριστερός μπακ Αλμπέρτο Μορένο.

Δεν μπορούμε, φυσικά, να αφήσουμε χωρίς αναφορά το επικό πικάρισμα των φίλων της Λίβερπουλ προς τους αντίστοιχους της Γιουνάιτεντ ενόψει του σημερινού ματς. Στο μουσείο του "Άνφιλντ" βρίσκεται μεταξύ άλλων και η αυθεντική κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ (κάτι που δικαιούται να έχει όποιος μετρά πέντε κατακτήσεις του τροπαίου). Οι "κόκκινοι διάβολοι" κατέκτησαν το τελευταίο τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 κι έτσι δημιουργήθηκαν... αφίσες που τους καλούν να επισκεφθούν το μουσείο της Λίβερπουλ για να... θαυμάσουν από κοντά την τελευταία ευρωπαϊκή τους κούπα.

Προηγούμενο ματς: Έφυγε με το νικηφόρο 1-2 από την έδρα της Άστον Βίλα. Μπήκε πίσω στο σκορ στο 48ο λεπτό, με τον Μίλνερ να αποβάλλεται στο 62'. Ο Φιρμίνο ισοφάρισε στο 72' και ο Μπεντέκε έκανε την ολική ανατροπή με εύστοχο πέναλτι στο 96' (αμφισβητούμενο το πέναλτι).

Στατιστικό για το Στοίχημα: Αήττητη στα οκτώ φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια της, με τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Αμφίβολοι (1): Αμφίβολος λόγω ασθένειας ο μέσος Μίλνερ (6/2).

Απουσίες (6): Τραυματίες οι Ινγκς (ΕΠ 2/0), Τζόε Γκόμες (ΕΠ 2/0), Στιούαρτ (ΑΜ 0/0), Λούκας Λέιβα (ΜΕ 4/0) και Ρόσιτερ (ΜΕ 3/0). Οι τρεις πρώτοι δε βρίσκονται, άλλωστε, στην παρούσα ευρωπαϊκή λίστα. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας και ο μπακ Φλάναγκαν.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Μινιολέ - Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο - Τσαν, Χέντερσον - Λαλάνα, Φιρμίνο, Κουτίνιο - Στάριτζ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, έρχεται στο σημερινό παιχνίδι με ένα σαφές ψυχολογικό πλεονέκτημα, καθώς έχει επικρατήσει και στα τέσσερα τελευταία επίσημα ματς απέναντι στη Λίβερπουλ. Μάλιστα, αν επικρατήσει και σήμερα, ο Λουίς Φαν Χάαλ θα μετατραπεί στον πρώτο τεχνικό των "κόκκινων διαβόλων" που μετρά πέντε σερί νίκες επί των "κόκκινων". Η καλή πορεία στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί βασικό στόχο και για τη Γιουνάιτεντ, καθώς στην Πρέμιερσιπ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 6η θέση του πίνακα (στο -3 από τη ζώνη του Τσάμπιονς Λιγκ), πολύ μακριά από την κορυφή. Βέβαια, το ατυχές 1-0 του σαββατοκύριακου από τη Γουέστ Μπρομ έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων νικών για όλες τις διοργανώσεις.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της από το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως κατέλαβε την 3η θέση στη φάση των ομίλων (σερί 2-2-2) και υποβιβάστηκε στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίπαλος η Μίντιλαντ, η οποία επικράτησε με 2-1 στο πρώτο ματς και προκάλεσε συνθήκες... συναγερμού στους "κόκκινους διαβολους" ενόψει της ρεβάνς. Η αντίδραση της ομάδας του Φαν Χάαλ ήταν, όμως, ιδανική, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 5-1, ξεπερνώντας και την πληθώρα απουσιών.

Σημαντικές είναι οι απουσίες και ενόψει του σημερινού ματς, όμως στους φιλοξενούμενους υπάρχει η πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Λουίς Φαν Χάαλ τόνισε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: "Το Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ είναι πάντα ένα μεγάλο παιχνίδι. Στόχος είναι πάντα η νίκη, ασχέτως της διοργάνωσης. Μάλιστα, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή και οι δυο μας παλεύουμε για μία θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθιστά αυτό το ζευγάρι αγώνων ακόμα πιο σημαντικό".

Ο Φαν Χάαλ θα επιλέξει λογικά το δίδυμο αμυντικών χαφ των Κάρικ και Σναϊντερλίν, με τον Άντερ Ερέρα να έχει προβάδισμα έναντι του Φελαϊνί για το ρόλο του επιτελικού μέσου. Αν τελικά προτιμηθεί ο Μάρκους Ράσφορντ για την κορυφή της επίθεσης, τότε μένει στον πάγκο ο Μέμφις Ντεπάι (και ο Μαρσιάλ θα αγωνιστεί ως αριστερό εξτρέμ). Στο όριο των καρτών βρίσκεται ο αμυντικός Σμόλινγκ.

Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εκτός έδρας ήττα από τη Γουέστ Μπρομ με 1-0. Ο Μάτα αποβλήθηκε στο 26ο λεπτό και οι γηπεδούχοι πέτυχαν το νικητήριο γκολ τους στο 66'.

Στατιστικό: Χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της (0-1-3, για τους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και τους "32" του φετινού Γιουρόπα Λιγκ).

Αμφίβολοι (2): Με αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στη 18άδα ο δεξιός μπακ-χαφ Βαλένσια (0/0), εξαιρετικά αμφίβολος ο μέσος Σβαϊνστάιγκερ (0/0).

Απουσίες (8): Τιμωρημένος ο εξτρέμ Λίνγκαρντ (2/0). Τραυματίες οι αμυντικοί Σο (0/0), Μπόρθγουικ-Τζάκσον (0/0) και Τζόουνς (0/0), ο ακραίος μπακ-εξτρεμ Άσλεϊ Γιανγκ (0/0) και οι επιθετικοί Ρούνεϊ (0/0) και Κιν (0/0). Εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο εξτρέμ Γιανουζάι.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ντε Χέα - Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο - Κάρικ, Σναϊντερλίν - Μάτα, Άντερ Ερέρα, Μαρσιάλ - Ράσφορντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ