Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βραζιλία - Ουρουγουάη: Νεϊμάρ VS Σουάρες, ποιος θα κεράσει το... χάμπουργκερ;

Η ανάλυση του αγώνα Βραζιλία - Ουρουγουάη

Προκριματικά της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ 2018, που θα φιλοξενηθεί από τη Ρωσία. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες παίρνουν απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση, ενώ η 5η θα συμμετάσχει σε διηπειρωτικά πλέι οφ με τον νικητή των προκριματικών της Ωκεανίας.

5η αγωνιστική


2711. ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (02:45)

* Νικηφόρα για τη Βραζιλία τα τρία τελευταία παιχνίδια της απέναντι στην Ουρουγουάη, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Οι 2/3 νίκες επιτεύχθηκαν με σκορ 2-1.

* Οι “καριόκας” είναι αήττητοι στις τελευταίες οκτώ συναντήσεις με τη “σελέστε”, με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Βέβαια, στα 2/4 ισόπαλα ματς η Βραζιλία πανηγύρισε στα πέναλτι την πρόκριση επί των Ουρουγουανών στον τελικό του Κόπα Αμέρικα του 2007 και του 2004 αντίστοιχα.

Γήπεδο:

 “Itaipava Arena Pernambuco”

Προϊστορία 10ετίας: 

1-0-0

Καιρός: 

28οC, Πιθανή βροχή

Βαθμολογία (5 αγ.): 

Ισημερινός 13, Ουρουγουάη 9 (4 αγ.), Παραγουάη 8, Αργεντινή 8, Βραζιλία 7 (4 αγ.), Χιλή 7, Κολομβία 7, Περού 4, Βολιβία 3, Βενεζουέλα 1 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ:

 Με ένα μεγάλο παιχνίδι ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική των προκριματικών της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ 2018. Η Βραζιλία φιλοξενεί στο Ρεσίφε την Ουρουγουάη, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην κόντρα Νεϊμάρ - Σουάρες. Ο Βραζιλιάνος άσος της Μπάρτσα τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τη μάχη με την ομάδα του συμπαίκτη του στους "μπλαουγκράνα": "Θα αντιμετωπίσω έναν φίλο μου, όμως θα κάνω τα πάντα για να τον κερδίσω".

Με σημερινή νίκη οι "καριόκας" πραγματοποιούν τριπλή προσπέραση στη βαθμολογία και ανεβαίνουν στη 2η θέση του ομίλου, ισχυροποιώντας τις πιθανότητες πρόκρισης στην τελική φάση της Ρωσίας. Επτά βαθμούς έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η ομάδα του Ντούνγκα, με τη μοναδική ήττα να έρχεται στην πρεμιέρα από τη Χιλή (2-0 εκτός). Ακολούθησαν οι εντός έδρας νίκες επί των Βενεζουέλας (3-1) και Περού (3-0) και η εκτός έδρας ισοπαλία με την Αργεντινή (1-1).

Οι Κακά και Φιρμίνο είχαν συμπεριληφθεί από τον Ντούνγκα στην αρχική αποστολή για το σημερινό ματς και το προσεχές με την Παραγουάη, όμως έπεσαν θύματα τραυματισμού στο μεσοδιάστημα κι έτσι στη θέση των δύο κλήθηκε ο επιθετικός Τζόνας της Μπενφίκα. Σε διάταξη 4-3-3 προσανατολίζεται ο τεχνικός των "καριόκας", τοποθετώντας τον Άλισον κάτω από τα δοκάρια και τους Ντούγκλας Κόστα και Γουίλιαν ως... συμπαραστάτες του Νεϊμάρ στην επίθεση.

Προηγούμενο ματς: Στις 18 Νοεμβρίου πέτυχε την εντός έδρας νίκη επί του Περού με 3-0. Σκόρερ οι Ντούγκλας Κόστα (22'), Ρενάτο Αουγκούστο (57') και Φιλίπε Λουίς.

Στατιστικό για το Πάμε Στοίχημα: Νικηφόρα και στο Over 2,5 τα δύο εντός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Απουσίες (5): Τραυματίες ο μπακ Μαρσέλο, οι μέσοι Ραφίνια Αλκάνταρα, Ραμίρες και Κακά και ο επιθετικός Φιρμίνο.

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Άλισον - Ντάνι Άλβες, Μιράντα, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς - Λουίζ Γκουστάβο, Φερναντίνιο, Ρενάτο Αουγκούστο - Γουίλιαν, Ντούγκλας Κόστα, Νεϊμάρ.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ο Λουίς Σουάρες είναι ξανά εδώ! Με ηγέτη τον ικανότατο επιθετικό της Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί η Ουρουγουάη στο σημερινό ματς, καθώς ο Σουάρες αποκτά δικαίωμα συμμετοχής μετά το πέρας της διετούς τιμωρίας του για το... περίφημο δάγκωμα στον Τζιόρτζιο Κιελίνι της Ιταλίας. Όπως προαναφέραμε, όλοι περιμένουν με αγωνία τη σημερινή του κόντρα με τον Νεϊμάρ, με τον Σουάρες να αποκαλύπτει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ήδη έχει... τοποθετηθεί στοίχημα, με τον χαμένο να κερνά στο νικητή ένα χάμπουργκερ!

Η "σελέστε" θα παραταχθεί στο σημερινό με σημαντικές απουσίες, ιδίως στην αμυντική γραμμή, όμως ο Όσκαρ Ταμπάρες δε χάνει την πίστη στην ομάδα του. Ο εκλέκτορας της Ουρουγουάης τόνισε με νόημα: "Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι δε με απασχολούν οι τραυματισμοί. Γνωρίζω, όμως, ότι έχω μία ομάδα, η οποία θα τα δώσει όλα εντός των τεσσάρων γραμμών και θα είναι πλήρως ανταγωνιστική". Θετική η μέχρι στιγμής πορεία της Ουρουγουάης στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, πέτυχε τις "καθαρές" νίκες επί των Βολιβίας (0-2), Κολομβίας (3-0) και Χιλής (3-0) και ηττήθηκε με 2-1 από τον Ισημερινό (εκτός). Αν κερδίσει σήμερα, πλησιάζει στο -1 από τον πρωτοπόρο Ισημερινό.

Η απουσία των τραυματιών Γοδίν (δεξιά στη φωτό) και Χιμένες οδηγεί τον Ταμπαρές στη χρησιμοποίηση των Φουτσίλε και Κόατες ως κεντρικού αμυντικού διδύμου, ενώ ο κόουτς δε φαίνεται να έχει καταλήξει πλήρως στη σύνθεση της μεσαίας γραμμής. 

Προηγούμενο ματς: Στις 18 Νοεμβρίου πανηγύρισε την εντός έδρας νίκη επί της Χιλής με 3-0, με γκολ των Γοδίν (23'), Άλβαρο Περέιρα (61') και Κάσερες (65'). Αποβολή για τους Χιλιανούς στις καθυστερήσεις.

Στατιστικό: Νικηφόρα και με ανέπαφη εστία τα 3/4 παιχνίδια της για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Απουσίες (6): Τραυματίες οι κεντρικοί αμυντικοί Ντιέγο Γοδίν, Χοσέ Μαρία Χιμένες και Βελάσκες, ο μπακ Κάσερες και ο μέσος Κορούχο. Τιμωρημένος ο μπακ Μάξι Περέιρα.

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Μουσλέρα - Βικτορίνο, Φουτσίλε, Κόατες, Άλβαρο Περέιρα - Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονζάλες, Κάρλος Σάντσες, Κρ. Ροντρίγκες - Καβάνι, Σουάρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ