Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Betarades.gr: Οι στοιχηματικές προτάσεις της Κυριακής (22/05)

Το Betarades.gr προτείνει!

«Το Σαββατοκύριακο των μεγάλων τελικών» όπως επιτυχώς ονομάστηκε το διήμερο που διανύουμε, συνεχίζεται και σήμερα με αναμετρήσεις που αναμένεται να χαρίσουν στους νικητές δόξα, χαρά και τρόπαια. Μετά τους χθεσινούς τελικούς σε Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Σκωτία, όπου Μάντσεστερ Γ., Γιουβέντους, Παρί Σ.Ζ., Μπάγερν Μονάχου και Χιμπέρνιαν πανηγύρισαν άλλες πιο εύκολα και άλλες πιο δύσκολα, την κατάκτηση του Κυπέλλου, σήμερα έχουμε τελικούς σε Ισπανία (Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη) και Πορτογαλία (Πόρτο – Μπράγκα).

Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα και να βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό για τις νόμιμες οnline εταιρείες στοιχηματισμού όπως η Vistabet.

Παίρνει τη νίκη η Μπόντο Γκλιμτ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Μπόντο Γκλιμτ κόντρα Ααλεσουντ σε απόδοση 2.10. Εφτά αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές για την Μπόντο, που τα κατάφερε στο ντέρμπι με την Τρόμσο. Επισκέφτηκε την έδρα μιας ομάδας που θεωρητικά είναι καλύτερη, αλλά είχε συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι της, προηγήθηκε στο 64’ και στο 77’ βρήκε δεύτερο γκολ, φτάνοντας στο τελικό 1-2. Ήταν η πρώτη νίκη μετά τις αρχές Απριλίου και έφερε τους γηπεδούχους στους 11 πόντους, το +3 απ’ τη θέση των μπαράζ και το +4 απ’ τις θέσεις του απευθείας υποβιβασμού. Ανέβηκε η ψυχολογία μετά τη νίκη της περασμένης Δευτέρας, άπαντες μίλησαν σήμερα για νέο «τρίποντο» κόντρα στην βατή Αάλεσουντ. Με 2/2 εντός έδρας νίκες ξεκίνησε η Μπόντο το πρωτάθλημα, ακολούθησαν τέσσερα σερί ματς στο γήπεδο της όπου πήρε μόλις έναν πόντο. Επιστρέφει ο Νόρμαν (Μέσος, 10, 0).

Συνδυαστικό στοίχημα στο Ουτρέχτη – Χέρακλες

Περνάμε στην Α’ Ολλανδίας από όπου θα πάμε με τον συνδυασμό «Άσσου» και Over 2.5 στην αναμέτρηση Ουτρέχτη – Χέρακλες σε απόδοση 2.35. Πρόκειται για διπλό τελικό των πλέι οφ Ευρώπης, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ο νικητής κερδίζει εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου παρέμεινε η Ουτρέχτη μετά το 1-1 της περασμένης Πέμπτης εκτός έδρας κόντρα στη Χέρακλες. Έγινε «ανοιχτό» ματς με φάσεις εκατέρωθεν, η ομάδα του Τεν Χαγκ είχε δοκάρι στα πρώτα λεπτά και ακόμη μια καθαρή ευκαιρία για να προηγηθεί, τελικά ήταν ο αντίπαλος που πήρε προβάδισμα στο 40’. Απάντησε άμεσα στο δεύτερο μέρος η Ουτρέχτη (51’), που είχε φάσεις για να κάνει δεύτερο γκολ, το τελικό 1-1 κρίθηκε δίκαιο. Είναι πολύτιμο σκορ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να παίξουν πιο προσεκτικά, καθώς με 0-0 προκρίνονται.

Στο μεταξύ, σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η είδηση χθες το πρωί ότι η Ουτρέχτη δεν εξασφάλισε άδεια να παίξει στην Ευρώπη και ενδεχομένως το σημερινό ματς να μην έχει σημασία! Το ρεπορτάζ της «Telegraaf» ανέφερε ότι η διοίκηση απέτυχε να αποπληρώσει εγκαίρως οφειλές ύψους 37.250 ευρώ και ότι βρίσκεται πλέον σε «ανοιχτή» διαμάχη με την ομοσπονδία (KNVB). Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η Ουτρέχτη παραδέχτηκε με επίσημη ανακοίνωση ότι δεν πήρε άδεια, συμπλήρωσε ότι διαφωνεί κάθετα με τη στάση της ομοσπονδίας και επεσήμανε ότι θα καταθέσει έφεση τη Δευτέρα, ελπίζοντας να βρει λύση με την UEFA. Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη απ’ τη χρονική στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, ενώ αμφισβήτησε τις προθέσεις των ανθρώπων της ομοσπονδίας. Μέσα σ’ όλον αυτόν τον χαμό, οι παίκτες οφείλουν να κάνουν το χρέος τους κόντρα στη Χέρακλες, ωστόσο είναι αδύνατον να μην έχουν επηρεαστεί έστω και στο ελάχιστο απ’ τις εξελίξεις, καθώς τα ρεπορτάζ απ’ την Ολλανδία αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην υπόθεση της αδειοδότησης.

Προβάδισμα για Ατλ. Παραναένσε

Από τη Βραζιλία έχουμε επιλέξει τον «Άσσο» της Ατλέτικο Παραναένσε με αντίπαλο την Ατλέτικο Μινέιρο σε απόδοση 2.40. Δύσκολη η σημερινή αποστολή της Ατλέτικο Παραναένσε, θέλει όμως να ανακάμψει από τη βαριά εκτός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Παλμέιρας με 4-0 (19′, 46′, 52′ και 87′ τα γκολ). Μεσοβδόμαδα κλείδωσε την πρόκριση στον 3ο γύρο του Κυπέλλου, φιλοδωρώντας την Ντομ Μπόσκο με πέντε γκολ στη ρεβάνς του ισόπαλου 2-2 για το 2ο γύρο. Αποθεραπεύθηκαν πλήρως και είναι διαθέσιμοι ο μέσος Βινίσιους και ο επιθετικός Νικάο. Τραυματίας ο αμυντικός Πάουλο Αντρέ, τιμωρημένος ο αμυντικός Λέο (αποβλήθηκε στην πρεμιέρα απέναντι στην Παλμέιρας.

Με DNB η Χάκεν

Από τη Β’ Σουηδίας επιλέγουμε το «Διπλό» Draw No Bet της Χάκεν κόντρα στην Καλμάρ σε απόδοση 2.11. Αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό της η Χάκεν, που έκανε ένα φοβερό τετραήμερο. Μετά το εντυπωσιακό 1-4 εκτός έδρας επί της Φάλκενμπεργκ, ακολούθησε το επίσης εμφατικό εντός έδρας 3-1 επί της Γιόνσεπινγκ την Τετάρτη, ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς οι νικητές ήταν το απόλυτο αφεντικό απ’ την αρχή ως το τέλος. Δεύτερη σερί νίκη για τη Χάκεν, που σκόραρε 7 γκολ σε δύο ματς και έφτασε τους 12 πόντους, όσους μετράει και η σημερινή αντίπαλος, Κάλμαρ. Εκτός έδρας μέχρι στιγμής δεν έχει σταθερότητα, καθώς το «διπλό» επί της Φάλκενμπεργκ πήρε τη σκυτάλη από τρεις σερί ήττες με επιμέρους γκολ 1-6! Προφυλάχθηκε ο πρώτος σκόρερ, Παουλίνιο (ΕΠ 5/5), στο ματς της Τετάρτης, σήμερα είναι απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί βασικός.

Δεύτερος τελικός «αιωνίων», αυτή την φορά λειτουργούν οι άμυνες

Από τον πρώτο τελικό των ελληνικών πλέι-οφ το πλεονέκτημα έδρας άλλαξε «χέρια» αφού ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει σπουδαία νίκη στο ΣΕΦ με 81-83 και προηγείται ήδη 1-0. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στον αγώνα και προηγήθηκε 15-24 στο τέλος της πρώτης περιόδου ενώ διατήρησε μια διαφορά γύρω από τους 10 πόντους μέχρι το 15’ πριν ο Ολυμπιακός μειώσει σε 41-47 με τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή τρίτη περίοδο, βελτιώνοντας επιτέλους την άμυνά του, και πέρασε μπροστά με 62-61. Στην τελευταία περίοδο έγινε μεγάλη μάχη και ο Παναθηναϊκός ήταν πιο «ψύχραιμος» στις κρίσιμες φάσεις με τον Φώτση να πετυχαίνει καθοριστικά τρίποντα. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Καλάθης με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασσίστ. Ο Γιώργος Πρίντεζης του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους παρά το γεγονός ότι το πρωί της ημέρας του αγώνα «έχασε» τον πατέρα του.

Η συνέχεια των τελικών δίνεται την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό φυσικά με στόχο τη νίκη ώστε να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας που κέρδισε με τη νίκη στο ΣΕΦ. Η επιλογή του Πεδουλάκη για τον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά την φυγή του Τζόρτζεβιτς ήδη αποδείχθηκε σωστή γιατί μόνο αυτός, μετά τον Ομπράντοβιτς φυσικά, έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται τους αγώνες με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Αντιθέτως ο Σφαιρόπουλος έκανε πολλά λάθη με κύριο την αντιμετώπιση του Καλάθη. Στο 80-66 του ΣΕΦ οι οδηγίες του Σφαιρόπουλου ήταν να παίζουν τον Καλάθη από απόσταση και να του επιτρέπουν να επιχειρεί σουτ και τότε ο Καλάθης τα «έσπασε» ενώ στον προχθεσινό πρώτο τελικό ο Καλάθης ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Απόψε αναμένουμε τον Ολυμπιακό πιο καλό ώστε να αντιδράσει γιατί αν τυχόν γίνει το 2-0 τότε σχεδόν θα έχει τελειώσει ο τίτλος αφού το 2-0 ανατρέπεται πάρα πολύ δύσκολα, ειδικά με αυτόν τον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη που έχει την ψυχολογία στα ύψη. Οι στοιχηματικές εταιρείες «άνοιξαν» τον αγώνα με πλεονέκτημα 6.5 πόντων στον Ολυμπιακό, νούμερο καθαρό λάθος, οπότε το διόρθωσαν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους 4.5 πόντους υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν θα ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο στοίχημα, απλά αξίζει ένα ποντάρισμα της νίκης του Παναθηναϊκού στο 1.50 για χρήση σε κάποια δυάδα. Στο 147 βρίσκουμε το όριο του Under/Over, ανεβασμένο από το προχθεσινό 143,5 λόγω του μεγάλου σκορ (164 πόντοι) της πρώτης αναμέτρησης. Θα επιμείνουμε στην επιλογή του Under 147 διότι το προχθεσινό ματς μπορεί να χαρακτηριστεί παράδοξο και απόψε είναι πιθανό το ζεύγος να επιστρέψει σε πιο γνώριμα «μονοπάτια» δηλαδή αυτά της σκληρής άμυνας και του κακού μπάσκετ. Επιλογή λοιπόν ξανά ένα Under, στους 147 πόντους αυτή την φορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους