Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι στοιχηματικές προτάσεις της Κυριακής (29/5)

Οι Betarades προτείνουν...

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό Champions League όπου η Ρεάλ κατάφερε να πάρει το ενδέκατο τρόπαιό της νικώντας στα πέναλτι με 5-3 την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1 το σκορ στην κανονική διάρκεια) τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις τελευταίες αγωνιστικές της Superleague. Οι 3 εναπομείνασες αγωνιστικές σε συνδυασμό με κάποια πρωταθλήματα που παίζουν ακόμα θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι και την έναρξη του Κόπα Αμέρικα και του Euro 2016.

Στήριγμα η Οντ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό παιχνίδι της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Οντ κόντρα στην Στρομσγκοντσετ σε απόδοση 1.95 στη Νetbet. Μπορεί να μην έπιασε την απόδοση προηγούμενων αγώνων, ωστόσο η Οντ κατάφερε να φύγει αλώβητη απ’ την έδρα της Σάρπσμποργκ την περασμένη εβδομάδα. Είδε τον αντίπαλο στο πρώτο μέρος να χάνει πέναλτι και αρκετές καλές ευκαιρίες, ήταν η ομάδα με τα χαμηλότερα ποσοστά κατοχής και γενικά έκανε μια εμφάνιση κατώτερου επιπέδου σε σχέση μ’ όσα έχουμε συνηθίσει. Απόλυτα ικανοποιητικός ο πόντος για τους γηπεδούχους, τους έφερε στους 24 πόντους και τους κράτησε στη δεύτερη θέση, όπου πλέον έχουν «συγκάτοικο» τη Μόλντε, στο -5 απ’ την πρωτοπόρο Ρόζενμποργκ. Προέρχονται από δύο σερί εντός έδρας νίκες, κέρδισαν τα 3/4 τελευταία ματς στο γήπεδο τους με επιμέρους σκορ 7-1. Η Οντ έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά τη Ρόζενμποργκ, με οκτώ τέρματα παθητικό και με αυτή θα πορευτεί και στη συνέχεια για την επίτευξη των στόχων της που δεν είναι άλλοι από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μεσοβδόμαδα έπαιξε με απόλυτα βασική ομάδα στο εκτός έδρας ματς Κυπέλλου κόντρα στην Τρόμσο, προηγήθηκε 1-2 στο 44’, ισοφαρίστηκε στο 78’ και στην παράταση δέχτηκε τρίτο γκολ. Επιστρέφει ο Ζεκινί (Επιθετικός, 11,2).

Με DNB η Σαν Λορέντζο

Συνεχίζουμε με τα δυνατά μας προγνωστικά και πάμε στην Αργεντινή όπου η Σαν Λορέντζο υποδέχεται τη Λανούς και εμείς κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet σε απόδοση 2.00. Μπορεί αμφότερες οι αντίπαλοι να εξασφάλισαν ήδη μία θέση στους ομίλους του ερχόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες, όμως σήμερα κοντράρονται για την κούπα του εγχώριου πρωταθλητή και φυσικά υπάρχει κοινή δίψα για το τρόπαιο. Η Σαν Λορέντζο επιζητά την παρθενική κούπα πρωταθλήματος μετά από αυτή του Torneo Inicial του 2013, ερχόμενη από την κατάκτηση της 1ης θέσης του 1ου ομίλου στη φετινή λίγκα. Η πρωτιά κατακτήθηκε στην τελευταία αγωνιστική, με την αγαπημένη ομάδα του Ποντίφικα να τερματίζει τελικά ένα βαθμό πάνω από τη Γοδόι Κρουζ (34-33). Το ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Μπάνφιλντ της τελευταίας αγωνιστικής συνόδευσε… ένα εξαιρετικό σερί επτά συνεχόμενων νικών (οι τέσσερις από αυτές με ανέπαφη εστία). Μοναδικός απών για τη Σαν Λορέντζο στο σημερινό ματς ο τραυματίας μέσος Ορτιγκόσα. Αντίθετα, συμμετείχαν κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις και δηλώνουν δυναμικό «παρών» οι αμυντικοί Μας και Καρούτσο, οι μέσοι Ρομανιόλι και Μερσιέρ και ο επιθετικός Μπλάντι.

Ισοπαλία στο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ

Περνάμε στο μεγάλο ματς των «Δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ από όπου επιλέγουμε το «Χ» ημίχρονο σε απόδοση 2.05. Παρά το γεγονός ότι η κούραση είναι πλέον ολοφάνερη στους βασικούς παίκτες της, η ΑΕΚ έκανε το χρέος της κόντρα στον Παναθηναϊκό την περασμένη Πέμπτη και επέστρεψε στις νίκες. Ανέβηκε στους 8 πόντους και παρέμεινε στο -2 απ’ τον ΠΑΟΚ, σήμερα θέλει νίκη για να περάσει στην πρώτη θέση και ουσιαστικά να κάνει «άλμα» κατάκτησης της, αφού την τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με τον ουραγό και αδιάφορο (βαθμολογικά) Πανιώνιο. Οι παίκτες είναι εξουθενωμένοι, καθώς απόψε δίνουν το πέμπτο τους παιχνίδι μέσα σε 13 μέρες, ωστόσο άπαντες μίλησαν για αναγκαιότητα ακόμη μιας νίκης. Πιο ουσιαστική και κυνική η ΑΕΚ εναντίον του Παναθηναϊκού, πήρε προβάδισμα 2-0 στο ημίχρονο, πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές στο δεύτερο μέρος μετά το 2-1 του Λέτο, αλλά το 3-1 του Μπαρμπόσα στο 69’ τελείωσε το ματς. Ο δικέφαλος μετράει 4/4 εντός έδρας νίκες για τη Σούπερλιγκ στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό (δις) και ΠΑΟΚ, ενώ αν συμπεριλάβουμε και τον τελικό Κυπέλλου το ρεκόρ της πάει στο 5/5! Επιστρέφει ο Άρθο (Αμυντικός, 22,0), χάνει τη συνέχεια των πλέι οφ ο Τζιμπούρ, που τιμωρήθηκε για όσα έγιναν μετά το φινάλε του αγώνα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Μ’ ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια για τον ΠΑΟΚ την περασμένη Πέμπτη. Επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία 2-0 εντός έδρας του Πανιωνίου και παράλληλα κατάφερε να ξεκουράσει τους δύο εκ των τεσσάρων βασικών αμυντικών, Τζαβέλλα και Κίτσιου, οι οποίοι σήμερα επιστρέφουν «φρέσκοι» στην ενδεκάδα. «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» ήταν το παιχνίδι για τον δικέφαλο, που προηγήθηκε 2-0 στο 25’ και στη συνέχεια έκανε διαχείριση του προβαδίσματος κόντρα σ’ έναν παντελώς ακίνδυνο Πανιώνιο. Θα μπορούσε να ανέβει το σκορ, ωστόσο ήταν φανερό ότι και ο ΠΑΟΚ κρατούσε δυνάμεις. Πήγε στους 10 πόντους ο δικέφαλος, η μοίρα του καθορίζεται απ’ τα δικά του πόδια, του αρκούν δύο ισοπαλίες στα τελευταία δύο παιχνίδια με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να τερματίσει πρώτος. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Είναι πολύ καλό το ότι όλα περνάνε και τώρα από τα δικά μας πόδια. Θα τα δώσουμε όλα όλοι για να πάρουμε και αυτό το τρίποντο. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος τα πράγματα γίνονται όλο και πιο κρίσιμα», είπε ο Βλάνταν Ίβιτς. Επιστρέφουν οι Κάτσε (Μέσος, 20,0) και Χαρίσης (Μέσος, 16,2), μόνον ο δεύτερος φαίνεται ότι προορίζεται για βασικός, στο ρόλο του αντί-Πέλκα, καθώς ο τελευταίος είναι τιμωρημένος.

Κρατάει εκτός η Έλφσμποργκ

Περνάμε στη Σουηδία και πάμε στην αναμέτρηση Νόρκεπινγκ – Έλφσμποργκ από όπου κρατάμε το Χ2 σε απόδοση 2.30. Για δεύτερη σερί αγωνιστική η Έλφσμποργκ σκόραρε τρία γκολ, ωστόσο αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετά για να κερδίσει. Υποδέχτηκε τη Γιόνσεπινγκ την περασμένη εβδομάδα και ήταν το φαβορί για τη νίκη, όλα φάνηκαν να γίνονται εύκολα μετά το 2-0 στο 62’. Μείωσε η Γιόνσεπινγκ στο 65’, αλλά στο 68’ ήρθε το 3-1 και εκεί άπαντες θεώρησαν ότι το ματς τελείωσε. Παρ’ όλα αυτά, οι αντίπαλοι μείωσαν εκ νέου στο 74’, στο 79’ η Έλφσμποργκ έμεινε με παίκτη λιγότερο και στο 87’ ήρθε το 3-3, σοκάροντας τους οπαδούς της. Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσει περαιτέρω έδαφος στη βαθμολογία, εκεί όπου οι γηπεδούχοι μετρούν 16 πόντους με ρεκόρ 5-1-5 και γκολ 21-15. Εκτός έδρας τα πράγματα δεν πάνε καλά για την Έλφσμποργκ, ειδικά αμυντικά, καθώς έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς, μετράει ρεκόρ 2-0-4.

«Άσσος» με κάλυψη η Λουγκάνο

Μεταφερόμαστε στην Ελβετία και στην αναμέτρηση Λουγκάνο – Ζυρίχη από όπου έχουμε επιλέξει το «Άσσο» Draw No Bet σε απόδοση 2.70. Εμφανίστηκε αντάξια των περιστάσεων στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν, με τη Λουγκάνο να επικρατεί με 3-0 της Σεν Γκάλεν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας έτσι την παραμονή της στην κατηγορία. Κατάφερε να τερματίσει μόλις στο +1 από την τελευταία θέση και τη Ζυρίχη, καταφέρνοντας έτσι να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις. Κάκιστη η φετινή σεζόν για τη Λουγκάνο που κατάφερε να σωθεί στο νήμα, απογοητεύοντας ανά διαστήματα με τις εμφανίσεις της. Έχει ωστόσο, τη ψυχολογία με το μέρος της κάτι που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί σήμερα ιδανικά κόντρα στη Ζυρίχη.

Σκληρό ματς το Μάλαγα-Βαλένθια, νίκη για Βενέτσια

Από το Μπάσκετ θα ακολουθήσουμε δύο επιλογές από Ισπανία και Ιταλία. Συγκεκριμένα πάμε με το Under 151.5 στον αγώνα Ουνικάχα Μάλαγα – Βαλένθια σε απόδοση 1.88 και με τη νίκη της Βενετσια κόντρα στην Αρμάνι σε απόδοση 2.15.

Σπουδαίο ματς έγινε προχθές στην Βαλένθια όπου στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Μάλαγα η γηπεδούχος κόντεψε να απωλέσει το πλεονέκτημα έδρας αλλά τελικά με 79-75 έκανε το 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα της Μάλαγα κράτησε την Βαλένθια χαμηλά και το σκορ ήταν 35-37 όμως στην επανάληψη οι ρόλοι αντιστράφηκαν και με επιμέρους 21-12 τρίτης περιόδου η Βαλένθια προηγήθηκε 56-49. Άμεσα η Μάλαγα μείωσε και οι ομάδες πήγαν μαζί στο τελευταίο τετράλεπτο, χρονικό διάστημα στο οποίο «έλαμψε» ο Σούρνα με 10 συνεχόμενους πόντους που  ανέτρεψαν τα 67-68 και 74-75. Σήμερα το απόγευμα η Μάλαγα υποδέχεται την Βαλένθια και αναμένουμε νέα μεγάλη μάχη που θα κρίνει αν από σήμερα η Βαλένθια θα βρεθεί στα ημιτελικά ή αν οι δύο ομάδες θα παίξουν και τρίτο ματς στην Βαλένθια. Η ανάγκη νίκης της Μάλαγα θα κάνει ακόμα πιο σκληρό το ματς και με δεδομένη τη νίκη της Μάλαγα με 77-65 στο ίδιο γήπεδο για την 33η αγωνιστική της κανονικής περιόδου φαβορί του αγώνα προσφέρεται η γηπεδούχος, έστω και με -2.5. Η σοφή επιλογή από τον αγώνα είναι το Under 151.5 που επαληθεύθηκε στα δύο παιχνίδια των ομάδων της κανονικής περιόδου, 81-70 νίκησε η Βαλένθια εντός, 77-65 η Μάλαγα στην δική της έδρα, ενώ και το προχθεσινό ήταν για σκορ κάτω από τους 150 πόντους απλά στο τελευταίο τρίλεπτο τα έβαλαν όλα χωρίς βολές μάλιστα. Σε σειρά πλέι-οφ που κρίνεται στις δύο νίκες το πρώτο ματς είναι το πιο χαλαρό, το δεύτερο είναι πολύ κρίσιμο και το τελευταίο είναι οπωσδήποτε το κρισιμότερο. Η σημερινή κρισιμότητα της αναμέτρησης μας ωθεί λοιπόν στο Under 151.5.

Η ημιτελική σειρά Αρμάνι – Βενέτσια έφτασε στο έκτο ματς αφού την τελευταία εβδομάδα έγιναν τα δύο παιχνίδια στην Βενετία όπου η Βενέτσια πήρε προβάδισμα με 2-1 μετά το 73-62, έπειτα η Αρμάνι επικράτησε 80-88 ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας που είχε απωλέσει από την πρεμιέρα της σειράς και την προηγούμενη Παρασκευή που διεξήχθη ο πέμπτος αγώνας στο Μιλάνο η Αρμάνι επικράτησε 78-67 και προηγείται πια 3-2. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η επικράτηση της Αρμάνι αφού στη λήξη της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 60-58 και με το επιμέρους 18-9 της τετάρτης περιόδου «καθάρισε». Σήμερα οι ομάδες αναμετρώνται ξανά στην Βενετία και θα γίνει γνωστό αν η Αρμάνι προκριθεί από σήμερα στους τελικούς ή θα χρειαστεί έβδομο ματς στο Μιλάνο για το νικητή της σειράς. Η Βενέτσια έχει παρουσιαστεί εξαιρετική σε όλα τα πλέι-οφ μέχρι σήμερα συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις που είχε κάνει στη λήξη της κανονικής περιόδου και μάλιστα με την Αρμάνι είναι πολύ ανταγωνιστική παρόλο που είχε ηττηθεί τέσσερις φορές κατά την διάρκεια της σεζόν. Το ζεύγος «αξίζει» να πάει σε έβδομο ματς αφού οι ομάδες έχουν παρουσιαστεί ισοδύναμες στα πρώτα πέντε ματς και εκεί στο Μιλάνο να κριθεί ο νικητής. Βρίσκουμε την Βενέτσια στην εξαιρετική απόδοση του 2.15 οπότε επιλέξαμε τη νίκη της.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι