Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Στάση εργασίας σε σούπερ μάρκετ της πόλης

Οι εργαζόμενοι του ομίλου Carrefour - Μαρινόπουλος βρίσκονται αυτή την ώρα μπροστά από την είσοδο του One Salonica για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους

Στάση εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων Carrefour- Μαρινόπουλος στη Βόρεια Ελλάδα μπροστά από την είσοδο του εμπορικού κέντρου One Salonica.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπός τους στο typosthes.gr κάνουν στάση από τις 10.00 έως τις 14.00 γιατί ο εργοδότης τους επανειλημμένα προχωρά σε καταβολές των μισθών ετεροχρονισμένα, χωρίς να τους ενημερώσει πολλές φορές όχι στο ακέραιο, πχ στο 30%, στο 60% του μισθού. “Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας. Υπάρχει μόνο μια ανεπίσημη ενημέρωση για καταβολή μέρους του μισθού την Πέμπτη, αλλά αυτό γίνεται πολύ συχνά τους τελευταίους 6 μήνες. Η εταιρεία δεν δεσμεύεται για το πότε θα πληρωνόμαστε ή δεσμεύεται και μετά αθετεί τις υποσχέσεις της.

Ξέρουμε από άλλες αλυσίδες όπως πχ του Αρβανιτίδη που τα παιδιά πέρασαν δύσκολα και έμειναν μήνες πίσω. Εμείς αποφασίσαμε για να μην φτάσουμε στο σημείο να μείνουμε πολλούς μήνες πίσω, όταν υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού ή γίνεται τμηματική καταβολή να κάνουμε στάση εργασίας. Αν δούμε ότι η εταιρεία δεν προχωρά σε εξόφληση μισθών θα προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ