Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σκόπελο

Από την καταιγίδα που έπληξε το μεσημέρι κυρίως τη Χώρα του νησιού

Έντονη καταιγίδα σημειώθηκε το μεσημέρι τη Σκόπελο και κυρίως τη Χώρα του νησιού, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις, από τις μεγάλες ποσότητες των νερών που κατέληξαν στο λιμάνι.

Η καταιγίδα διήρκεσε περίπου μία ώρα, από τη 1 μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι και η σφοδρότητά της θύμισε στους κατοίκους τη θεομηνία της περσινής χρονιάς.

Να αναφέρουμε πως από τη νεροποντή προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, με καθιζήσεις και κατολισθήσεις, στον περιφερειακό δρόμο της Χώρας και ήδη συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου καταβάλλουν προσπάθειες αποκατάστασης.

Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην παραλία, ενώ ο χείμαρρος που καταλήγει στα ανατολικά του λιμανιού υπερχείλισε.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι υπήρξαν φόβοι για επανάληψη της περσινής καταστροφής, «αλλά ευτυχώς οι υποδομές άντεξαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ πάντως δεν υπέστησαν ζημιές ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης