Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο Σαββίδης δίνει ζωή σε δύο ιστορικά κτίρια της πόλης!

Η "έκπληξη" στα ανατολικά και τα σχέδια για το "Κόκκινο Σπίτι"...

Μια «μεγάλη έκπληξη» ετοιμάζει ο Ιβάν Σαββίδης στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στα ανατολικά της πόλης. Ποια είναι αυτή; Θα την μάθουμε σε μερικούς μήνες, αλλά όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μαρία Γκοντσάρεβα, στέλεχος του ομίλου Dimera του Σαββίδη, θα αφορά την αξιοποίηση της Βίλας Ζαρντινίδη, την οποία έχει αποκτήσει ο κ. Σαββίδης έναντι 2,7 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείσα σχετικά, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Makedonia Palace, η κ. Γκοντσάρεβα επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι το πρότζεκτ αξιοποίησης του ιστορικού αυτού κτιρίου «θα είναι έκπληξη για την επιχειρηματική κοινότητα», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες…

Σημειώνεται ότι το αρχοντικό βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και χρονολογείται από το 1906.

Η κ. Γκοντσάρoβα αναφέρθηκε και στα σχέδια για το ιστορικό “Κόκκινο Σπίτι”, στην Αγίας Σοφίας, το οποίο στεγάζει ήδη στο ισόγειό του την μπουτίκ του ΠΑΟΚ.

Όπως είπε το συγκεκριμένο πρότζεκτ, βρίσκεται στη φάση αναμονής για να λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες από τις ελληνικές αρχές, ώστε να ξεκινήσει η ανακαίνισή του. Όπως τονίστηκε, εκτιμάται ότι οι εργασίες ανακαίνισης θα διαρκέσουν ένα χρόνο, με σεβασμό στην ιστορική αξία του κτιρίου.

 Υπενθυμίζεται ότι το «Κόκκινο Σπίτι» περιήλθε στην  κυριότητα του ομίλου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ έναντι τιμήματος 4,7 εκατ. ευρώ.

Παλιούρι Χαλκιδικής και σχέδια επέκτασης στην Αθήνα

O Όμιλος Dimera από την αρχή είχε επιλέξει στρατηγικά να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του τουρισμού. Το MAKEDONIA PALACE θα είναι ο πυρήνας αυτής της προσπάθειας, όπως τονίστηκε σήμερα.

Η αξιοποίηση της ιδιόκτητης έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής είναι σίγουρα ένα σημαντικό επόμενο έργο. Γραφειοκρατικά θέματα έχουν καθυστερήσει την έναρξη του. Ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα το έργο είναι πιο ώριμο και κατά τη διάρκεια του έτους, θα προκύψουν εξελίξεις. Η κ. Γκοντσάρoβα πάντως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στην παρούσα φάση.

Επιπλέον, ο Όμιλος Dimera ερευνά πολλά επενδυτικά σχέδια και στόχους για να εισέλθει σύντομα στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ