Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέος αγωγός ύδρευσης θα λύσει τα προβλήματα στα Πεύκα

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δοθεί σε λειτουργία νέος αγωγός ύδρευσης - Νέα διακοπή για σήμερα το βράδυ

Το τέλος της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι κάτοικοι των Πεύκων με τις συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση της περιοχής, προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί σε λειτουργία ο νέος αγωγός ύδρευσης από τη δεξαμενή των Μετεώρων, η κατασκευή του οποίου θα δώσει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα υδροδότησης των Πεύκων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Ο νέος αγωγός μεγάλης διατομής (Φ600) έχει ήδη τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, προκειμένου να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής. Η κατασκευή του, σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, θα δώσει «ανάσα» στην περιοχή επιλύοντας οριστικά πλέον το πρόβλημα μη επαρκούς πλήρωσης των δεξαμενών, λόγω μικρής παροχετευτικότητας του δικτύου στο σημείο εκείνο και μειωμένης -ιδίως κατά τη θερινή περίοδο- ποσότητας νερού στις υπάρχουσες γεωτρήσεις.

Η ΕΥΑΘ Α.Ε. ευχαριστεί τους κατοίκους των Πεύκων για την υπομονή και τη συνεργασία τους τις ημέρες των διακοπών υδροδότησης.

Νέα διακοπή σήμερα το βράδυ

Πάντως, επί του παρόντος οι διακοπές στην υδροδότηση της περιοχής συνεχίζονται. Μάλιστα, η ΕΥΑΘ ενημερώνει ότι θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης της περιοχής των Πεύκων σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, από τις 23:00, έως αύριο, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στις 07:00, ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα ύδατος στο σύνολο των δεξαμενών της περιοχής. Η ομαλοποίηση της υδροδότησης αναμένεται να γίνει σταδιακά.

Με την ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ παρακαλεί τους καταναλωτές να κάνουν ορθή χρήση του διαθέσιμου ύδατος κυρίως τις ώρες αιχμής (6 π.μ. - 10 μ.μ. & 7 μ.μ. - 11 μ.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ