Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προπληρωμένες κάρτες σε πρόσφυγες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Μέσω του πιλοτικού προγράμματος cash transfer programme, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση του σχεδιασμού του

Τη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας σε πρόσφυγες, εξετάζει ο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» μέσω του πιλοτικού προγράμματος cash transfer programme, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση του σχεδιασμού του κι αναμένεται να υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής του προγράμματος «Έκτακτης Ανάγκης» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αγγελική Φανάκη: «το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση, δηλαδή προσπαθούμε να εστιάσουμε ακριβώς στον αριθμό των επωφελούμενων, το σημείο όπου θα γίνει και φυσικά να γίνει σωστά η όλη διαδικασία ανάθεσης για να μην υπάρξει κανένα νομικό κώλυμα. Πρέπει πρώτα να εξετάσουμε όλες τις διοικητικές, νομικές, επιχειρησιακές παραμέτρους επειδή έχουμε να κάνουμε με χρήματα κι όχι με τρόφιμα, ρούχα ή οτιδήποτε μπορείς να προσφέρεις, ώστε να μην βρούμε οποιοδήποτε κώλυμα».

Το χρηματικό ποσό που μελετάται να καταβάλλεται σε μηνιαία βάση επί δέκα μήνες, είναι 250 ευρώ σε κάθε οικογένεια προσφύγων και 90 ευρώ σε μεμονωμένα άτομα. Η αρχική σκέψη, όπως υπογραμμίζει η κ. Φανάκη, είναι να ξεκινήσει το πρόγραμμα από το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα Χαλκίδας κι έπειτα εφόσον διαπιστωθεί ότι προχωράει σωστά, υπάρχουν σχέδια και για επέκτασή του και σε άλλες περιοχές, όπως στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά αλλά και στη βόρεια Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ