Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Εκστρατεία» αιμοδοσίας ξεκινά αύριο!

Αρχίζει αύριο, Σάββατο 25 Ιουνίου, η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με μια νέα δράση εμπλουτίζει την καλοκαιρινή …επίθεση ανθρωπιάς που «εξαπολύει» από αύριο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προσκαλώντας όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν στον κρίσιμο …αγώνα και να δώσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη …πάσα ζωής, όποια …ομάδα κι αν είναι ο καθένας, όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας.

Πρόκειται για τη δεύτερη για φέτος Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, η οποία αρχίζει αύριο, Σάββατο 25 Ιουνίου, με πρώτους σταθμούς το Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου και το δημοτικό κατάστημα Πεύκων, και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης. Το ίδιο διάστημα εξελίσσεται και η εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων.

Με αυτή την εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και εθελοντικής αιμοδοσίας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επιχειρεί ένα ακόμη άνοιγμα σε έναν ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα, όπως είναι η προσφορά μυελού των οστών. Η πρωτοβουλία θα αναπτύσσεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» που διατηρεί Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, στελέχη-συνεργάτες του Συλλόγου θα παραβρίσκονται στους χώρους της αιμοδοσίας και θα ενημερώνουν τους εθελοντές αιμοδότες για τη μεγάλη ανάγκη στήριξης όλων όσων έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας θα δίνεται η δυνατότητά να ενημερωθούν και να εγγράφουν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, από τους οποίους στη συνέχεια θα λαμβάνεται επί τόπου στοματικό επίχρισμα (σάλιο) ή μικρή ποσότητα αίματος για την τυποποίηση των αντιγόνων ιστοσυμβατότητας, ώστε να ενταχθούν στην τράπεζα των εθελοντών δοτών προκειμένου να προσφέρουν την ελπίδα ζωής όταν παραστεί ανάγκη και κληθούν για αυτό.

Γενική κινητοποίηση

Όλο το προηγούμενο διάστημα, κλιμάκια του δήμου, που αποτελούνταν από αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών, νέοι από τα ΚΔΑΠμεΑ Συκεών και Νεάπολης «όργωσαν» κάθε περιοχή του δήμου μεταφέροντας την πρόσκληση της συμμετοχής, εισπράττοντας μάλιστα θετικά μηνύματα. Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού μετέχουν χιλιάδες πολίτες, φορείς και σύλλογοι οι οποίοι ενισχύουν την Τράπεζα Αίματος του δήμου, μια από τις πιο ισχυρές στην Ελλάδα, αφού αριθμεί περίπου 7.500 μονάδες αίματος και 4.766 αιμοδότες.

 «Μια μεγάλη γιορτή είναι αυτή που στήνουμε τρεις φορές κάθε χρόνο στο δήμο μας. Μια γιορτή ανθρωπιάς και συμμετοχής, μια γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς. Μια γιορτή που γκρεμίζει τα τείχη της κοινωνικής απομόνωσης, τα οποία με ευκολία χτίζονται τους καιρούς αυτούς τους δύσκολους που διανύουμε», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «Είναι η εξόρμηση που διοργανώνουμε, με πείσμα και επιμονή, για την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά αιμοπεταλίων, την ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων. Είναι η εξόρμηση που κάθε φορά μας κάνει να χαμογελάμε, γιατί έστω κι ένας περισσότερος να έρθει από την προηγούμενη φορά, είναι για μας κάτι πολύ σημαντικό».

Και με βραβείο

Πρόσφατα, αυτή η μεγάλη προσπάθεια έλαβε μια μεγάλη τιμητική διάκριση από το υπουργείο υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Πρόκειται για το βραβείο που παρέλαβε -εκ μέρους του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη- ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στα μέσα Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, οι διευθυντές των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης βράβευσαν φορείς που έχουν να επιδείξουν έργο στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

«Με το βραβείο αυτό, επιβραβεύονται οι άνθρωποι οι οποίοι σταθερά και αταλάντευτα προσέρχονται σε κάθε κάλεσμα για αιμοδοσία που απευθύνουν οι υπηρεσίες του δήμου μας. Η ευαισθησία τους, η διάθεση για προσφορά που δείχνουν είναι πράγματι κάτι το συγκινητικό. Είναι αυτή η διάθεση που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε», τόνισε ο κ. Τσακιρίδης.

Δεύτερη φορά φέτος

Η δεύτερη για φέτος Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών αρχίζει αύριο, Σάββατο 25 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Με το σύνθημα «Ό,τι ομάδα κι αν είσαι, γίνε εθελοντής αιμοδότης», ο δήμος απευθύνει για άλλη μία φορά προσκαλεί τους πολίτες να προσέλθουν για αιμοδοσία, αλλά ταυτόχρονα να γίνουν και δωρητές οργάνων σώματος, δότριες βλαστοκυττάρων, δότες αιμοπεταλίων και δότες μυελού των οστών. 

Για άλλη μια φορά, η εθελοντική αιμοδοσία, που θα γίνει και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Νεάπολη, Συκιές, Πεύκα, Άγιος Παύλος) διοργανώνεται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το πρόγραμμα: Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

•  Σάββατο 25 Ιουνίου, 9 π.μ.-2 μ.μ., Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)

•  Σάββατο 25 Ιουνίου, 9 π.μ.-2 μ.μ., Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων

•  Κυριακή 26 Ιουνίου, 8 π.μ.-2 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,

•  Δευτέρα 27 Ιουνίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,

•  Τρίτη 28 Ιουνίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,

• Τετάρτη 29 Ιουνίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών,

• Πέμπτη 30 Ιουνίου, 10 π.μ.-8 μ.μ., Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης,

•  Παρασκευή 1 Ιουλίου, 10 π.μ.-8 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Προσέλευση με ΑΜΚΑ: Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

-Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής: 2313.313116, 2313.313160,

-Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313.313151, 2313.313117

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ