Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 14 λογοτέχνες από 10 χώρες, «Με φόντο το Λευκό Πύργο»!

Με τη συμμετοχή 14 λογοτεχνών από 10 ευρωπαϊκές χώρες

Η  μη κερδοσκοπική οργάνωση της Κύπρου Ιδεόγραμμα, σε συνεργασία με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης και το περιοδικό Εντευκτήριο, θα συνδιοργανώσουν συνάντηση με τίτλο « Με φόντο το Λευκό Πύργο», στην οποία θα συμμετέχουν 14 λογοτέχνες από 10 ευρωπαϊκές χώρες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Δημοτικού Μεγάρου.

Συγκεκριμένα:

Ταξιδιώτες – Travellers: Γιώργος Χριστοδουλίδης –(Κύπρος)

Crauss (Austria) / Pauliina Haasjoki (Finland) / Tone Hodnebo (Norway) / Zeynep Köylü (Turkey)/ Αγγέλα Καιμακλιώτη (Κύπρος – Cyprus) / Eiríkur Örn Norðdahl (Iceland) / Jörg Piringer (Austria) / Alexandra Salmela (Finland) / Martin Glas Serup (Denmark) / Αλέξης Σταμάτης (Ελλάδα – Greece) Christoph Szalay (Germany) / Mira Tuci (Albania) / Mikael Vogel (Germany)

 Φιλοξενούμενοι – Guest Authors: Βασίλης Αμανατίδης – Vassilis Amanatidis / Δήμητρα Κατιώνη – Dimitra Kationi / Ειρήνη Καραγιαννίδου – Eirini Karagiannidou / Δημήτρης Λεοντζάκος – Dimitris Leontzakos Ζαφείρης Νικήτας – Zafiris Nikitas / Θοδωρής Ρακόπουλος – Thodoris Rakopoulos

 Μουσικός – Musician: Κώστας Βόμβολος – Kostas Vomvolos

Συνδιοργανωτές – Coorganisers: Δήμος Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Municipality

Περιοδικό Εντευκτήριο / Entefktirio literary magazine

Το CROWD OMNIBUS

 

Το CROWD OMNIBUS ταξίδεψε από τον Αρκτικό Κύκλο για να φτάσει στη Μεσόγειο! Στις 5 Ιουλίου,  ξεκινάει το τέταρτο σκέλος της διαδρομής του OMNIBUS Reading Tour που περιλαμβάνει Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο.

Οι πόλεις απ όπου περνά και στις οποίες διεξάγονται λογοτεχνικές συζητήσεις, συναντήσεις, καλλιτεχνικά και λογοτεχνικά δρώμενα με λογοτέχνες από όλη την Ευρώπη και σε όλη την Ευρώπη είναι: Κωνσταντινούπολη, Tekirdag, Καβάλα, Θεσαλονίκη, Βέροια, Λεχώνια, Δελφοί, Αθήνα, Λάρνακα, Αμμόχωστος, Κυρήνεια, Μπελαπαΐς, Λευκωσία, Λεμίθου, Πλάτρες, Κούριον, Λεμεσός.

Το OMNIBUS Reading Tour, πρωτοβουλία του CROWD (2014 – 2016), εντάσσεται στο πρόγραμμα ‘Creative Europe’.

To CROWD (2014 – 2016) είναι ένα Ευρωπαϊκό project του προγράμματος ‘Creative Europe’, με συντονιστή τη Γερμανία και συνδιοργανωτές τη Φινλανδία, Αυστρία και Κύπρο που, μεταξύ άλλων, θα διοργανώσουν μια διαδρομή με λεωφορείο, με  τίτλο «OMNIBUS», που θα διασχίσει την Ευρώπη (Φινλανδία-Κύπρος) με πολλές διαδρομές, πολλές εκδηλώσεις και πολλούς συμμετέχοντες συγγραφείς και συνεργάτες, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 2016.

Η ομάδα των συγγραφέων που θα ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη (1η διαδρομή) θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 8 Ιουλίου αργά το απόγευμα. Την επόμενη μέρα, δηλ. στις 9 Ιουλίου θα φτάσει η επόμενη ομάδα των συγγραφέων, οι οποίοι θα συνεχίζουν για την 2η διαδρομή, Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ