Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες προσκυνητές στην αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο

Στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή

Με θρησκευτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών ξεκίνησε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Τελέστηκε αγρυπνία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον Όσιο Παΐσιο κατά τον εόρτιο εσπερινό στη μνήμη του νέου, μεγάλου και θαυματουργού Αγίου, ενώ ευλόγησε τους χιλιάδες των πιστών που παραβρέθηκαν για να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου.

«Σαν σήμερα έφυγε ο Όσιος Παΐσιος, ήταν μία εξαιρετική μορφή του πνευματικού, ασκητικού και εκκλησιαστικού κόσμου της Ορθοδοξίας. Πριν ακόμη φύγει από τον κόσμο είχε αναγνωριστεί ως μία ξεχωριστή αγία προσωπικότητα και πολλές φορές είχε μιλήσει προφητικά» ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος νωρίς το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο.

Χιλιάδες είναι οι προσκυνητές που προσέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, περιμένοντας καρτερικά για αρκετές ώρες να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ