Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συλλεκτικοί υπολογιστές και παιχνιδομηχανές στην 81η ΔΕΘ

Ένα μικρό ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν στην έκθεση «RETRObit»...

Την έκθεση συλλεκτικών υπολογιστών και παιχνιδομηχανών «RETRObit», καρπό της προσπάθειας των μελών της ομάδας του retroclub.info μπορούν να δουν στο Περίπτερο 3 οι επισκέπτες της 81η ΔΕΘ.

Περισσότερα από 40 εκθέματα, μεταξύ των οποίων, ιστορικοί υπολογιστές, συλλεκτικές κονσόλες από τις δεκαετίες του ΄70, ΄80 και ΄90 και πρωτότυπα αυτόνομα ρομπότ ελεγχόμενα από κλασικούς υπολογιστές , ιδιοκατασκευές με θέμα τα home micros. προγραμματισμός και παιχνίδι φτιαγμένο σε home-micro δεκαετίας του ΄80 είναι ορισμένα από τα πρότζεκτ της ομάδας του retroclub Θεσσαλονίκης που παρουσιάζονται στη 81η ΔΕΘ για μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν, γεμάτη αναμνήσεις.

 «Η ύπαρξη των μηχανημάτων αυτών ανασύρει μνήμες νοσταλγίας και ρομαντισμού μίας άλλης εποχής, όπου τα μηχανήματα αυτά εξυπηρετούσαν και ψυχαγωγούσαν τους χρήστες τους, και αποδεικνύει την εξέλιξη της τεχνολογίας από τους πρώτους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι τους νεότερους – σκοπός της έκθεσης είναι να ταξιδέψουν και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι που έζησαν την γενιά αυτή των υπολογιστών και να δουν πρακτικά οι νεότεροι τους υπολογιστές που η ιστορία έγραψε με χρυσά γράμματα και την μετάβαση από την τεχνολογία του τότε στο σήμερα», αναφέρει η ομάδα της RETRObit.

www: www.retrobit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά