Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γιορτή πεζών, θα κλείσουν δρόμοι στο κέντρο για… 12 ώρες!

Για λίγες μέρες θα αλλάξει το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξουν δράσεις που θα αλλάξουν έστω για λίγο την εικόνα του… αυτοκινητοκρατούμενου κέντρου.

Όπως ανακοίνωσε μέσω facebook ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Δημαρέλος, «Κατόπιν σχετικής σύσκεψης σήμερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, παρουσία της Τροχαίας και των συναρμοδίων διευθύνσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας:

- Μεταφορά του ποδηλατοδρόμου στη Λ. Νίκης από το πεζοδρόμιο της παραλίας στο οδόστρωμα της οδού, στη δεξιά λωρίδα. Αυτό θα συμβεί Τρίτη και Τετάρτη 20-21/9, από 09:00 έως 21:00.

- Αποκλεισμός εισόδου για ΙΧ στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αμύνης-Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού-Βενιζέλου-Λ. Νίκης. Η κίνηση των οχημάτων ΔΕΝ θα επιτρέπεται στις οδούς Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού και Λ. Νίκης, ενώ ελεύθερη θα είναι η κίνηση των οχημάτων στις Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου. Η πρόσβαση στο κέντρο θα επιτρέπεται μόνο σε λεωφορεία και ταξί. Αυτό θα συμβεί Πέμπτη 22/9, από 09:00 έως 21:00.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κινητικότητας θα λάβουν χώρα και μόνιμα μέτρα όπως δημιουργία θέσεων δικύκλων και θέσεων γενικής στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Οι δράσεις θα περιοριστούν από Τρίτη έως Πέμπτη λόγω της Τροχαίας, που αδυνατεί να συνδράμει τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας της λειτουργίας της ΔΕΘ. Λογικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία