Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η Λεωφόρος Νίκης με… μία λωρίδα λιγότερη, για 24 ώρες!

Από αύριο Τρίτη και για συνολικά 24 ώρες

Ο  Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016), διοργανώνοντας δράσεις και λαμβάνοντας μέτρα, προσωρινού αλλά και μόνιμου χαρακτήρα.

Αύριο Τρίτη 20 και μεθαύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 09.00 έως 21.00, θα γίνει μεταφορά του ποδηλατόδρομου της Λεωφόρου Νίκης, από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα,  στη δεξιά λωρίδα του δρόμου. Για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθούν ειδικά διαχωριστικά, κώνοι και πινακίδες  

Υπενθυμίζεται ακόμη πως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»,  θα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης, που περικλείεται από τις οδούς Λεωφ. Νίκης, Εθν. Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Κεραμοπούλου, Ερμού και Βενιζέλου. Για λόγους διευκόλυνσης της περιμετρικής κυκλοφορίας εξαιρούνται οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου, ενώ από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία και τα ΤΑΞΙ, τα οποία θα κινούνται κανονικά. Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει η παράμετρος του ΟΑΣΘ, καθώς αν συνεχιστεί η επίσχεση το μέτρο μπορεί να ακυρωθεί. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες
Ορίστηκαν με απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες