Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τι απαντούν οι εργαζόμενοι ΟΑΣΘ στον Μπουτάρη, για «επιστράτευση»

Τι απαντούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης

Απάντηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος με πρωινές του δηλώσεις είπε πως θα ζητήσει από τον υπουργό κ. Σπίρτζη την επιστράτευσή τους (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Μπουτάρης).

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ: «Λύπη και μόνο – αν όχι οργή και αγανάκτηση – προκαλούν οι δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης μας στους 2.300 απλήρωτους εργαζόμενους.

Κατ’ αρχήν η προτροπή του για επιστράτευση εργαζομένων, για το γεγονός και μόνο ότι αντίκειται στους νόμους του Κράτους, δεν αρμόζει σε έναν θεσμό της πόλης και μάλιστα Δημοκρατικά εκλεγμένο.

Τι εννοεί ο κ. Δήμαρχος ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να φάνει το «λίπος» που έχουν μαζέψει;

Ότι έχουν καταθέσεις σε Τράπεζες του εξωτερικού;

Ότι έχουν επενδύσει τα χρήματα της εργασίας τους σε OFFSHORE εταιρείες;

Πληροφορούμε τον κ. Δήμαρχο ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – όπως και το σύνολο των εργαζομένων πλέον στη χώρα μας – προσπαθούν με τα χρήματα της εργασίας τους να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη και τις κοινωφελείς υποχρεώσεις τους, τους φόρους – τον ΕΝΦΙΑ – τις τράπεζες αλλά και να συντηρήσουν όπως πλέον και η κάθε μέση ελληνική οικογένεια, τους υπόλοιπους ανέργους των οικογενειών τους.

Δεν θα ασπαστούμε την μνημονιακή άποψη του Δημάρχου ότι οι εργαζόμενοι πλέον θα πρέπει να εργάζονται απλήρωτοι και αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες γαλέρας και σύγχρονων γκούλαγκ».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Δ. Τσερμενίδης και ο γ.γ. κ. Κ. Αγγελούδης. 

Υπενθυμίζεται ότι για τρίτη ημέρα σήμερα αστικά λεωφορεία δεν κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης, με τους εργαζομένους να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 17 Σεπτεμβρίου 2016, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών, Ιουλίου και Αυγούστου, ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα σε όσους εκμεταλλεύονται την χριστιανική πίστη
Δεν είμαστε πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, όπως ήμασταν πριν από πέντε χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα σε όσους εκμεταλλεύονται την χριστιανική πίστη