Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία στην ΕΥΑΘ – Διαμαρτυρία στην Εγνατία

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τρίτη (27/9) οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, ενώ από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι θα κλείσουν τα γραφεία της εταιρείας ενώ στις 09.00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΥΑΘ στην Εγνατία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος «Ουσιαστικά τώρα αρχίζουν οι αγώνες, καθώς με την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν τελειώνει εδώ το θέμα». Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ αντιδρούν στην ένταξη της εταιρείας στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Ο ίδιος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το μέλλον της ΕΑΥΘ. «Προσπαθούν να μετατρέψουν το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Το 2011 λέγαμε ότι το υπερταμείο είναι η μαύρη τρύπα της δημόσιας περιουσίας. Τώρα πρέπει να έχει κέρδος για να μπορεί να ξεπληρώνει το χρέος ως Ελλάδα.

Ακούσαμε για στρατηγικό επενδυτή, άρα δίνουν και το μάνατζμεντ. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν μείωση των επενδύσεων και μείωση της αγοράς εργασίας. Η κυβέρνηση στήριξε τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης όλη την προηγούμενη 10ετία», τόνισε και πρόσθεσε: «Να ζητήσω και συγγνώμη από τους πολίτες που πιθανόν να ταλαιπωρηθούν από τη στάση εργασίας. Οι πολίτες θα μπορούν κατά τη διάρκεια της στάσης να εξυπηρετούνται στα τμήματα των λογαριασμών και των συμβολαίων.

Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε τον πολίτη δίπλα μας. Η εταιρεία έχει λίγο κόσμο. Ωστόσο έχουν δρομολογηθεί 150 προσλήψεις που θα βοηθήσουν την κατάσταση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)
Μπαίνοντας στο μαγαζί στη Θήβα τον περίμενε μια τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του, που πάνω της είχε μπλε κεράκια με τον αριθμό 35
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)