Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτά είναι τα 3 πιο πρωτότυπα burger στη Θεσσαλονίκη!

Το μαύρο, το κόκκινο και το πράσινο burger του Extravaganza

Τι και αν ο καιρός σκοτείνιασε και μαζί και αυτόν και η διάθεσή μας (έστω και λίγο ας το παραδεχτούμε) ευτυχώς έχουμε ευφάνταστους σεφ στην πόλη όπως τους δημιουργούς του Extravaganza που θα γεμίσουν με χρώμα την καθημερινότητά μας.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη εμφανίζονται χρωματιστά burger!

Κόκκινα, πράσινα και μαύρα burger κοσμούν τους καταλόγους και τη μπάρα του πολυσύχναστου εστιατορίου και ήδη από χτες που κάνανε το ντεμπούτο τους κλέψανε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις. Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, οι φωτογραφίες , άλλωστε, μιλάνε από μόνες τους.

Αυτό που δίνει όμως τα περισσότερα εύσημα στους δημιουργούς της καινούργιας τριλογίας burger είναι ότι πέρα από το αισθητικό κομμάτι ,που είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό, τα χρώματα είναι απολύτως φυσικά.

Σουπιά, παντζάρι και βασιλικός έχουν κάνει το θαύμα τους και έχουν «βάψει» με έντονα χρώματα τα λαχταριστά ψωμάκια των burger  του Extravaganza. Για να το πετύχουν αυτό, ο Αντώνης Μουστάκης, Βασίλης Κυζιρίδης και Σάββας Μιχαηλίδης (η ομάδα του Extravaganza) συνεργάστηκαν με τη σεφ πατισσερί  Φωτεινή Κουκάκη και πειραματίστηκαν για αρκετό καιρό ώστε να δημιουργήσουν το τέλειο αποτέλεσμα στο χρώμα το σχήμα και την υφή!

Διαλέξτε το χρώμα σας

Βάψτε τα μαύρα!

Το μαύρο μελάνι της σουπιάς έχει χρωματίσει μαύρο το ψωμάκι του burger αλλά και τη μαγιονέζα, ενώ σε σκούρους τόνους κινείται και το μαρούλι. Λαχταριστή σάλτσα μανιταριών, προσούτο και λάδι τρούφας πλαισιώνουν το τροφαντό μοσχαρίσιο μπιφτέκι που είναι η ουσία του πρωτότυπου αυτού μπέργκερ.

Το μελάνι της σουπιάς χρησιμοποιείται αρκετά στη χρώση ζυμαρικών και ψωμιών ενώ πάταγο έχει κάνει στην Ιαπωνία (από όπου συνήθως ξεκινάνε όλες οι νέες τάσεις στο φαγητό) το μαύρο μπέργκερ με ψωμάκι με μελάνι σουπιάς και μαύρο τυρί από μπαμπού ξυλάνθρακα. Είναι μια σουπιά αυτό!

Το κόκκινο του πάθους

Το παντζάρι είναι από τα αγαπημένα λαχανικά του Τομ Ρόμπινς - στο οποίο αποδίδει σχεδόν «μαγικές ιδιότητες» υγείας και μακροζωίας -  και γνωρίζει ευρεία χρήση στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική όταν θέλουμε ένα φυσικό και υγιεινό χρωματισμό.

Το παντζαρο-ψωμάκι  είναι το πιο μπαμπάτσικο και ζουμερό από τα ψωμάκια, λόγω της υγρασίας του εν λόγω λαχανικού και δένει άψογα με το ζουμερό κοτόπουλο, την κόκκινη καπνιστή μαγιονέζα, τις κόκκινες ψητές πιπεριές, το cheddar  και φυσικά (δε θα μπορούσε να λείπει από ένα κόκκινο μπέργκερ) την τομάτα!

Το εν λόγω κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πιάτα του μαγαζιού και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να το διαθέσουν και σε μπέργκερ, όπως μας δήλωσε ο Αντώνης.

Το βασιλικό πράσινο μπέργκερ

Και ναι, επιτέλους στην κρεατοφάγα Θεσσαλονίκη ένα μπέργκερ στο οποίο μπορούμε να ενδώσουμε όλοι εμείς που δεν είμαστε φανατικοί του κρέατος!

 Ο βασιλικός, από τα βασιλικότερα των βασιλέων στην κατηγορία των αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών, προσδίδει μεθυστικά αρώματα και ιδιότητες σε όποιο φαγητό συμμετέχει. Στην περίπτωσή μας, είναι αυτό που δίνει το άρωμα, το χρώμα αλλά και τη γεύση στο πράσινο ψωμάκι που δένει άψογα με το μπιφτέκι σολομού, το μαρούλι, την κρέμα ρόκας και το βελούδινο γουακαμόλε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα εσείς είναι να επισκεφθείτε μία Τετάρτη στο burger night το Extravaganza και να διαλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα δοκιμάζοντάς τα.  Φιλική συμβουλή, πάρτε μεγάλη παρέα μαζί σας για να τα γευτείτε όλα, καθώς οι μερίδες είναι επικίνδυνα χορταστικές.

Καλή μας απόλαυση!

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΥΤΟΥΒΕΛΑ

INFO

Extravaganza

Burger Night – Κάθε Τετάρτη

Στοά Πτολεμαίων 29Α με Αμβροσίου

Link with Extravaganza στο Facebook 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ