Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πήραν το «Χρυσό» - Παγκόσμιοι πρωταθλητές μαθητές από τη Θεσσαλονίκη! (Video)

Η μαθητική ομάδα «Infinite Racing» από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη πήρε το χρυσό

“Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα! Είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές για το 2016! Ακόμη δε μπορούμε να το πιστέψουμε!”: στο μακρινό Όστιν του Τέξας τα παιδιά της μαθητικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη “Infinite Racing”, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, ανεβαίνουν στο πιο ψηλό βάθρο, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού, κατασκευής και αγώνα ταχύτητας μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula 1 "F1 in Schools 2016". Η "Infinite Racing" έχει κυριαρχήσει ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες, συγκεντρώνοντας συνολικά 852,3 βαθμούς έναντι 837,8 της δεύτερης ομάδας από την Αυστραλία και 770,5 της τρίτης από τη Γερμανία.

Στην κατάμεστη αίθουσα, όπου γίνεται η ανακοίνωση των νικητών, ακούγεται ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος και υψώνεται η ελληνική σημαία. Τα μέλη της ομάδας, οι μαθητές και μαθήτριες λυκείου Κυριάκος Θεοφανίδης, Χαράλαμπος Κάλφας, Βασιλεία Νιαβή, Στυλιανός Μαυρομάτης κι Αγγελική Σαμαρά, με υπεύθυνο καθηγητή τον Ιωάννη Νταουντάκη, παραλαμβάνουν τα μετάλλιά τους και ευχαριστούν για την ευκαιρία που τους δόθηκε, η οποία, όπως λένε, “άλλαξε τις ζωές μας και βοήθησε να εξελιχθούμε ως προσωπικότητες”.

“Ονειρευτήκαμε, φανταστήκαμε, δημιουργήσαμε, καινοτομήσαμε, πραγματοποιήσαμε το όνειρό μας! Είμαστε οι πρεσβευτές της σημερινής νεολαίας, θέλουμε να εμπνεύσουμε και άλλους και να μοιραστούμε τη γνώση που αποκτήσαμε, θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην καινοτομία και να δείξουμε ότι με ομαδική εργασία και πάθος μπορεί κανείς να φθάσει στην κορυφή" αναφέρουν οι μικροί μαθητές.

Στο F1 in Schools οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες των τριών έως έξι ατόμων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους ο καθένας (αρχηγός ομάδας, σχεδιαστής F1 μοντέλου, κατασκευαστής F1 μοντέλου, γραφίστας, υπεύθυνος marketing & επικοινωνίας, υπεύθυνος διαχείρισης πόρων, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας και εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης). Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών και διαχείρισης πόρων. “Κάθε κομμάτι του έργου εξαρτάται από τον άλλο. Έτσι κάθε μέλος της ομάδας πρέπει ανά πάσα στιγμή να παρακολουθεί, να είναι ενήμερο για την πρόοδο του άλλου. Αυτό το κάναμε πρώτη φορά και διαπιστώσαμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο” είχε πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βασιλεία Νιαβή, λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Τέξας.

Η "Infinite Racing" κατασκεύασε και παρουσίασε στον Όστιν τρία μοντέλα (δύο που αγωνίζονται και ένα εκθεσιακό), τα οποία κόστισαν συνολικά 7.500 ευρώ. Το μικρό μοντέλο της Formula 1 που κατασκεύασε η «Infinite Racing» έχει μήκος 18 εκατοστών. Kινείται με ταχύτητα 20 μέτρα το δευτερόλεπτο. Την κίνησή του ωθεί η δύναμη που παράγει μία αμπούλα πεπιεσμένου διοξειδίου άνθρακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει