Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τμήμα βιβλίων ρωσικής λογοτεχνίας στον Μαλλιάρη

Θα το εγκαινιάσει ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολταβτσένκο -Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας

Ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολταβτσένκο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα, θα εγκαινιάσει το νέο τμήμα βιβλίων ρωσικής λογοτεχνίας που ξεκινά τη λειτουργία του στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία – «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα). Η τελετή θα γίνει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, ώρα 5 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου, παρουσία εκπροσώπων φορέων, συγγραφέων, ποιητών και λογοτεχνών, από τη Ρωσία και την Ελλάδα.

Εκτός από τον κυβερνήτη κ. Πολταβτσένκο, που θα απευθύνει χαιρετισμό, εκ μέρους της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης θα παραβρεθούν ο Πρόεδρος της τοπικής Βουλής κ. Μακάροφ και ο Υπουργός Τύπου και Επικοινωνιών της Αγίας Πετρούπολης κ. Σερεζλέφ ενώ θα παραστεί και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Μαλλιάρης Παιδεία και του Kniznaja lavka pisatelej (Το βιβλιοπωλείο των συγγραφέων) της Αγίας Πετρούπολης και θα ακολουθήσει η παρουσίαση τριών βιβλίων: 1) «The candle of Agion Oros (Το κερί του Αγίου Όρους) », από τον Ε.Loukin, 2) «The Anthology of the modern Russian writers (Ανθολογία της σύγχρονης ρωσικής πεζογραφίας»,από τον Ε. Zelinskaja και 3) «Η Ρωσία και το μέτωπο της Θεσσαλονίκης» του Α.Ι. Παύλοβ, από τον Σωκράτη Αγγελίδη.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του τμήματος βιβλίων ρώσικης λογοτεχνίας στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» και η συνεργασία με «Το βιβλιοπωλείο των συγγραφέων» της Αγίας Πετρούπολης εντάσσονται στα πλαίσια των δράσεων του έτους φιλίας και πολιτισμού 2016 μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αλλά και έκθεση φωτογραφίας για την Αγία Πετρούπολη

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και  το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ.  σε συνεργασία με το Κρατικό Εκθεσιακό κέντρο «ΜΑΝΕΖ» της Αγίας Πετρούπολης στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας

διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αγία Πετρούπολη ποιητική πραγματικότητα» του διάσημου  Ρώσου φωτογράφου Emil Kan στο Φουαγιέ Πλατείας (κτίριο Μ1)   του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης 28.10.16 – 14.11.16.

Η εν λόγω έκθεση πρόκειται να εγκαινιαστεί  από τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κ. Γκεόργκι Πολτάβτσενκο στα πλαίσια της επίσκεψης του  στη Θεσσαλονίκη , την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14:00.

H έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Ρώσικου Προξενείου Θεσσαλονίκης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει