Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κόκκινο σκαθάρι «χτύπησε» φοίνικες στην Καλαμαριά

Απομακρύνθηκαν δύο δέντρα από τον Πεζόδρομο της Ν. Πλαστήρα που είχαν το επιβλαβές έντομο

Πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Πρασίνου Καλαμαριάς, παρουσία κλιμακίων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μ.Ε. Θεσ/νίκης και παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας - Ανακύκλωσης - Πρασίνου κ. Ζαμπέτογλου, η απομάκρυνση δύο (2) κανάριων Φοινίκων από το πεζοδρόμιο της οδού Ν. Πλαστήρα 93.

Στα δένδρα αυτά, μετά από αυτοψία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, βρέθηκε το επιβλαβές έντομο Rhynchophorus ferrugineus (κόκκινο σκαθάρι των Φοινικοειδών) και κατατάχθηκε η προσβολή στην κατηγορία 5 (νεκροί).

Ζητήθηκε από την Υπηρεσία η άμεση απομάκρυνση και καταστροφή των ανωτέρω φοινίκων παρουσία φυτοϋγειονομικού ελεγκτή της περιφέρειας το οποίο και έγινε στης 8-11-2016.

Εφιστάται η προσοχή των δημοτών Καλαμαριάς,  επειδή το έντομο καταστρέφει τα φοινικοειδή, εφόσον παρατηρήσουν αλλαγή της μακροσκοπικής εικόνας των Φοινίκων, είτε σε ιδιωτικούς χώρους είτε σε κοινόχρηστους, να ενημερώνουν την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας στα τηλέφωνα  2310-984185, 984189 ή την Δ/νση Πρασίνου του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι»
Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Αυξημένη κίνηση και μέσα στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)