Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κρίσιμο 24ωρο με κίνδυνο για επίσχεση στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στην Αθήνα ώστε να βρεθεί λύση

Σήμερα είναι η μέρα της κρίσης για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, καθώς αύριο, Σάββατο (12/11), θα είναι και τυπικά απλήρωτοι για δύο μήνες (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος) και έτσι θα μπορούν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Από χθες, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, βρίσκεται στην Αθήνα, με έναν σύμβουλό του και έναν εκπρόσωπο της διοίκησης του Οργανισμού. Χθες, πραγματοποίησαν συνάντηση με την γενική γραμματέα επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκα, ενώ σήμερα θα έχουν επαφές και με στελέχη στο υπουργείο Οικονομικών.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του οργανισμού, να πληρωνόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, και να μην χρειάζεται να προχωράμε σε κινητοποιήσεις, που για εμάς είναι η έσχατη λύση», επισήμανε ο κ. Τσερμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12/11, οι 2.300 εργαζόμενοι στον οργανισμό θα κλείσουν και πάλι δύο μήνες χωρίς να έχουν εισπράξει τις αποδοχές τους, ενώ η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει ήδη καταθέσει ένα ρεαλιστικό - όπως το χαρακτηρίζει - σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, που μεταξύ άλλων προβλέπει επαναπροσδιορισμό δρομολογίων και αύξηση της τιμής του κομίστρου από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ