Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ενημερωτικό φυλλάδιο σε γραφή Μπράιγ από το δήμο Αλεξανδρούπολης

Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα

Στην έκδοση του πρώτου ενημερωτικού φυλλαδίου σε γραφή Μπράιγ (Braille) για τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ήδη υλοποιούνται στον δήμο Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η δημοτική αρχή, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα.

Ο Γιάννης Φαλέκας εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως πηγή αφόρμησης αποτέλεσε μία θεατρική παράσταση που παρακολούθησε και που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ατόμων Με Αναπηρία Νομού Έβρου και ειδικότερα η χαρά των «θεατών» με οπτική αναπηρία για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να γίνουν κοινωνοί μίας εκδήλωσης προσαρμοσμένης στη δική τους ιδιαιτερότητα.

«Από μία θεατρική παράσταση και τη συνομιλία μου με άτομα με προβλήματα όρασης που την παρακολούθησαν, γεννήθηκε η ιδέα ν’ ανοίξει μία συζήτηση για το πώς μπορεί και η συγκεκριμένη ομάδα συμπολιτών μας να γίνει κοινωνός των δραστηριοτήτων του δήμου μας…».

Το φυλλάδιο αφορά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ενέργειας και φυσικών πόρων, την υλοποίηση των οκτώ καινοτόμων έργων, σε κτίρια που φιλοξενούν την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στο δήμο Αλεξανδρούπολης, μέσω της αξιοποίησης του τοπικού δυναμικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) από το πρόγραμμα «Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τριαντόπουλος: Έχουν καταβληθεί 260 εκατ. ευρώ από την κρατική αρωγή σε 3 χρόνια
«Eίναι η πρώτη φορά που δίδονται χρήματα σε τέτοιο βαθμό τα τελευταία 30 χρόνια» δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Τριαντόπουλος: Έχουν καταβληθεί 260 εκατ. ευρώ από την κρατική αρωγή σε 3 χρόνια