Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επίσχεση από αύριο Σάββατο στον ΟΑΣΘ – Η επίσημη ανακοίνωση

Επίσχεση εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Χωρίς λεωφορεία μένει και πάλι από αύριο Σάββατο η Θεσσαλονίκη, με τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ να προχωρούν σε νέα επίσχεση εργασίας και πλέον η πόλη βιώνει ένα δεύτερο μεγάλο «σοκ» στις αστικές της συγκοινωνίες, μετά την επίσχεση που είχε διαρκέσει 12 μέρες.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ: «Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2016 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεταξύ του Υπουργού κ. Σπίρτζη και του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του προέδρου ΕΚΘ, της διοίκησης ΟΑΣΘ και του εκπροσώπου Εργαζομένων, οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν με την εκτίμηση για δέσμευση του Υπουργού ότι έως την Παρασκευή 25/11/2016 θα καταβληθούν στους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ τουλάχιστον μέρος των οφειλόμενων μισθών. Αυτό αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις όλων των ως εκπροσώπων των φορέων της πόλης μας, αμέσως μετά τη συνάντηση.

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη.

Σήμερα Παρασκευή 25 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία παραμένουμε απλήρωτοι για τρίτο συνεχή μήνα και σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον τέταρτο μήνα, χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Όλες οι προσπάθειές μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και η επαναλαμβανόμενη καλή διάθεση και υπομονή που επιδείξαμε, με συνεχή αναβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων προς αποφυγή της ταλαιπωρίας της πόλης και του επιβατικού κοινού, αγνοήθηκαν απ’ αυτούς που είχαν την ευθύνη και τη δυνατότητα να αποτρέψουν την εκ νέου ταλαιπωρία των πολιτών.

Ο εμπαιγμός συνεχίζεται…

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προς εξασφάλιση του βιοπορισμού των 2.300 οικογενειών μας, αναγκαζόμαστε να ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα της διεκδίκησης καταβολής των δεδουλευμένων μας των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, στρεφόμενοι κατά του ΟΑΣΘ με την μορφή της επίσχεσης εργασίας.

Από αύριο Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ξεκινάμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της καταβολής των δεδουλευμένων νόμιμων αποδοχών μας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης, ότι υπεύθυνος για την ταλαιπωρία τους είναι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης και ότι αυτός που με ενέργειές του για την άμεση εκταμίευση μέρους των οφειλομένων στον ΟΑΣΘ, μπορεί και να τις αποτρέψει ή και να τις ελαχιστοποιήσει.

Τελικά σ’ αυτή τη χώρα οι δεσμεύσεις αποτελούν ανεκπλήρωτες και ανεύθυνες υποσχέσεις;», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ