Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χιονιάς και ψύχος από σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα – Μέτρα στη Θεσσαλονίκη!

Παγετός και χιονοπτώσεις η πρόγνωση της ΕΜΥ

Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, κάτω από τα 300 μέτρα, προβλέπονται για σήμερα Τρίτη (29/11), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (κάτω από τα 300 μέτρα) καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (με υψόμετρο από 300 μέχρι 500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα και τα ξημερώματα της Τετάρτης είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός από την Κέρκυρα), την Πελοπόννησο, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις, βορειοανατολικοί, 8 με 9 Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση που θα φτάσει κατά τόπους τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Χιονιά και στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο αναμένει για τη Θεσσαλονίκη η ΕΜΥ, προειδοποιώντας παράλληλα για χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς προς το βράδυ πρόσκαιρα και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου και σε περαιτέρω πτώση το απόγευμα.

Έκτακτα μέτρα από το Δήμο

Έκτακτα μέτρα με στόχο την προστασία των αστέγων λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων. Σήμερα Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο δύο δομές, οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθόλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για όλο το χρονικό διάστημα που οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές.

Συγκεκριμένα, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το πρωί της επόμενης μέρας θα λειτουργεί το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 528811). Το δε Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 527938), θα παραμένει ανοιχτό από τις 10.00 έως τις 20.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ