Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Μνηστήρες» για τις αστικές συγκοινωνίες – Μετά το θέμα ΟΑΣΘ

Αποκάλυψη του Δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη

«Αν νομίζετε πως μόνο εμείς από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Λαγκαδά γνωρίζουμε το θέμα του ΟΑΣΘ κάνετε λάθος», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, αποκαλύπτοντας πως οι μήνες των αναταραχών έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον από επίδοξους «μνηστήρες» στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

 «Υπήρξε ενδιαφέρον από αγγλική εταιρεία, μεγάλη, με 60.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο. Αυτή η εταιρεία καλύπτει τις συγκοινωνίες σε πολλές χώρες, από την Αγγλία μέχρι το Λουξεμβούργο. Μας έκαναν πρόταση για λύση στο πρόβλημα το πρόβλημα. Προφανώς, κι αυτοί για δουλειά ψάχνουν, να κερδίσουν λεφτά θέλουν», αποκάλυψε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γ. Μπουτάρης.

Ο κ. Γ. Μπουτάρης, μάλιστα, είπε πως υπάρχει «μεγάλη κινητικότητα» στο θέμα της αστικής συγκοινωνίας της πόλης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο Δήμος δεν θα αφήσει αυτή την ιστορία στα χέρια ενός υπουργείου και ενός υπουργού». Όπως ανακοίνωσε, εντός Δεκεμβρίου θα γίνουν επαφές με την Παγκόσμια Τράπεζα για να γίνει μία μελέτη και πρόταση όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως τόνισε «το 2019 ολοκληρώνεται η περίοδος των μονοπωλιακών καθεστώτων. Η σύμβαση του ΟΑΣΘ μπορεί να αναφέρει πως διαρκεί μέχρι δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του Μετρό, όμως, νομικοί σύμβουλοι μας είπαν πως αυτό δεν έχει ισχύ γιατί δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένη ημερομηνία».

Σαν… τσουβάλι με πατάτες

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Δημάρχου πως «εγώ παίρνω το λεωφορείο όταν φεύγω από το Δημαρχείο για τρεις στάσεις. Αισθάνομαι σαν τσουβάλι με πατάτες», συμπληρώνοντας πως «η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ είναι παραχωμένη». Ο κ. Γ. Μπουτάρης επανέλαβε πως «ιδιοκτήτες των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη πρέπει να είναι οι δήμοι και κάποια εταιρεία να είναι διαχειριστής». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ
Το κίνημα των φοιτητών μεγαλώνει και θυμίζει τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του ‘68 για το Βιετνάμ
ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ