Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η Καλαμαριά φόρεσε τα γιορτινά της - Άναψε το δένδρο!

Άρχισαν επίσημα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ...

Η Καλαμαριά φόρεσε χθες βράδυ τα γιορτινά της. Μέσα σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τσουχτερό κρύο αλλά και μεγάλη προσέλευση κόσμου, ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, άναψε τα χιλιάδες λαμπιόνια του μεγάλου φυσικού χριστουγεννιάτικου δένδρου που υψώνεται στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, δίνοντας το σήμα για την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμαριά.

Ο καιρός όμως δεν εμπόδισε χθες βράδυ εκατοντάδες Καλαμαριώτες, να μαζευτούν από νωρίς, στην κεντρική πλατεία, η οποία φωτίστηκε και από τα χαμόγελα των παιδιών,  για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου αλλά και τις μουσικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Στις 7 το βράδυ ανέβηκε στην εξέδρα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης ο οποίος μετά από τις ευχές και ένα σύντομο μήνυμα, μέτρησε αντίστροφα και έδωσε το σήμα για την εορταστική φωταγώγηση της πόλης.

 «Στολίσαμε την Καλαμαριά, φέρνουμε άρωμα  Χριστουγέννων στην πόλη μας. Απόψε ανάβουμε τα φώτα του Δέντρου, σύμβολο της συνέχισης της ζωής με ελπίδα, αισιοδοξία και ειρήνη στην καρδιά και στη χώρα μας.

Σε πείσμα των δυσκολότατων καιρών και απέναντι στα σοβαρά πλήγματα που δέχεται η κοινωνική συνοχή, ο Δήμος Καλαμαριάς αντιτάσσει  μία διευρυμένη κοινωνική πολιτική για όλους τους συμπολίτες μας με πολύ δουλειά και μεράκι

Ζωντανή και δυνατή, παρά την κρίση, γίνεται η Καλαμαριά  πόλη των παιδιών, των μαγικών παραμυθιών και των συναρπαστικών παιχνιδιών. Τις φετινές γιορτές, η πόλη της αλληλοβοήθειας, της συλλογικής προσπάθειας και των ενεργών πολιτών γιορτάζει με αισιοδοξία και μήνυμα ελπίδας!

Το μήνυμα των φετινών γιορτών είναι  κανείς άστεγος, άνεργος, συμπολίτης μας με ειδικές ανάγκες, μετανάστης, κανείς χειμαζόμενος από το κρύο ή την έλλειψη των απαραίτητων τροφίμων, κανένα μέλος μονογονεϊκής οικογένειας, κανένα παιδί ή ενήλικας, να μην βυθιστεί στη μοναξιά ή την απελπισία τις μέρες αυτές – και όχι μόνον. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πρώτο κι απαραίτητο βήμα για να αντιληφθούμε, ότι όλοι μαζί, και πάνω στις νέες βάσεις μιας υγιούς κοινωνίας των πολιτών, ότι μπορούμε να πετύχουμε – εκεί όπου καθένας χωριστά, ίσως αποτυγχάνει».

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε θερμά, όλους, όσοι εργάστηκαν και συμμετέχουν, στις φετινές γιορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου και ευχήθηκε υγεία, πρόοδο, αγάπη και το 2017 να είναι έτος δημιουργικό, παραγωγικό με ειρήνη και  όραμα για μια καλύτερη ζωή.

Αμέσως μετά οι παιδικές χορωδίες τριών σχολείων,  των 10ου, 12ου ,  17ου Δημοτικών Καλαμαριάς έψαλλαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο  Ακολούθησε η Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τους καλλιτέχνες, Γιώργο Δούσο (κλαρίνο), Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι), Τάσο Μπαμπατζάνη (νταούλι) και Βασίλη Κασούρα (λαούτο και τραγούδι), οι οποίοι τραγούδησαν και παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια  απ΄όλη την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν  τον ουρανό της Καλαμαριάς.

Η όλη ατμόσφαιρα της πλατείας θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από χριστουγεννιάτικο παραμύθι και θα ταξιδεύει στο χριστουγεννιάτικο κόσμο του, κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι. Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δίνουν στη διάρκεια των γιορτών την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από  ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγούνται, να εκπαιδεύονται και να απασχολούνται  δημιουργικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ