Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκλεισε το ραντεβού για τον νέο ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα συναντήσει στις 3 Ιανουαρίου τους δημάρχους στην ΠΕΔΚΜ ...

Σύσκεψη με τους δημάρχους στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, το  μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο για το νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.

«Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε να μας δει για να συζητήσουμε το θέμα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε στο typosthes.gr o Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Οι δήμαρχοι αναμένουν να ακούσουν τι έχει να προτείνει η κυβέρνηση. «Να μας πουν πως σκέφτονται και τι προτείνουν και να βγάλουν ένα κείμενο-πρόταση προς διαβούλευση και στη βάση αυτού να συζητήσουμε. Εμείς δεν έχουμε να δημοσιοποιήσουμε κάτι αυτήν τη στιγμή γιατί δεν ξέρουμε τι έχει να μας πει», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, κ. Απόστολος Αντωνούδης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε πει πως «υπάρχουν σκέψεις να πάμε σε ένα δημόσιο φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα λεωφορεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείει καταρχήν τη συμμετοχή των Δήμων γιατί είναι ένα ζήτημα ανοιχτό εδώ και χρόνια ότι θα ενδιέφερε κάποιους Δήμους να συμμετέχουν σε αυτό το νέο φορέα». Μάλιστα, ο κ. Αντωνούδης τοποθετηθεί τις εξελίξεις στο «πρώτο εξάμηνο του 2017», λέγοντας την χαρακτηριστική φράση "Τέλος ο ΟΑΣΘ". 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ